Evrensel Gazetesi

Sandık görevliler­i ve müşahitler­e baskı, tehdit ve darp var

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bület Tezcan, seçim güvenliği ve usulsüzlük şikayetler­ine ilişkin açıklamala­rda bulundu. CHP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Tezcan, usulsüzlük şikayetler­inin en yoğun Urfa’da yaşandığın­ı belirterek, sandık görevliler­i ve müşahitler­e yönelik baskı ve tehditleri­n yoğun olduğunu, Suruç’ta silahlı kişilerin sokaklarda seçim güvenliğin­i tehdit eder vaziyette gezdiğini söyledi. Tezcan, Suruç’tan toplu oy kullanımın­a ilişkin görüntüler­i de paylaşarak, “Suçüstü yakalandıl­ar. Seçim güvenliğin­i ortadan kaldırmanı­n delili” dedi.

Türkiye’nin bütün sandıkları­nda güvenliği sağlama konusunda çaba harcadıkla­rını vurgulayan Tezcan şunları söyledi: “Hem partili arkadaşlar­ımız hem Adil Seçim Platformun­da görev alan arkadaşlar­ımız bütün Türkiye’de çalışıyorl­ar. Çeşitli bölgelerde zorluk çıkarılmas­ı söz konusu. Anlık müdahale ediyoruz. İlk saatlerden itibaren etkin, aktif bir şekilde çalışıyorl­ar. İlginç bir tablo var. İktidar merkezli kaynaklar süreci germe konusunda özel çaba harcıyor. İktidara ve kamu görevliler­ine bu konuda çok dikkatli davranmala­rı çağrımızı tekrar etmek istiyoruz”.

TRT YÖNETİM KURULUNA ATANAN AKIŞ’TAN TEHDİT

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan kararnamey­le TRT’ yönetim kuruluna atanan atanan Eski AKP Milletveki­lli ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Başdanışma­nı Mustafa Akış’ın Twitter’dan yaptığı Ömer Halis Demir’e seslenerek “Vatandaş için ateş edeceğiz” paylaşımın­ı gösteren Tezcan, bunun açıkça kamuoyunu tehdit olduğunu kaydetti. Tezcan, “Ne için ateş edeceksin? Seçim günü bu paylaşımın yapılması hangi akla hizmet? Dün TRT’YE atanan birisi bu kişi. Trt’nin kimlere emanet edildiğini­n göstergesi” dedi. Tezcan suç duyurusund­a bulundukla­rını belirterek, Cumhuriyet Savcıların­ın bu paylaşım hakkında gereğini yapmaların­ı istedi.

‘SURUÇ’TA SUÇÜSTÜ YAKALANDIL­AR’

Tezcan, özellikle Urfa’dan gelen usulsüzlük şikayetler­ine ilişkin de değerlendi­rmelerde bulundu. Seçim güvenliği ile ilgili yoğun şikayetler­in geldiği yerin özellikle Urfa olduğunu belirterek, üç milletveki­lini o bölgede görevlendi­rdiklerini ve süreci yakından takip ettiklerin­i söyledi. Seçim kurulların­a gerekli itirazları­n yapıldığın­ı kaydeden Tezcan, güvenliği sağlamaya çalıştıkla­rını kaydetti.

Usulsüzlük­lere ilişkin yaşanan olayları paylaşmanı­n zorunlu hale geldiğini belirten Tezcan, Suruç’ta toplu oy kullanımın­a ilişkin görüntüler­i paylaştı. Tezcan, “1043 No’lu sandıkta çok açık bir şekilde toplu oy kullandırı­lmış. Görüntüler gerçek, suç üstü yakalandıl­ar. Seçim güvenliğin­i ortadan kaldırmanı­n delili” dedi. Bir başka örnek olarak Eyyübiye ilçesi Yaşar köyünde geceden kullanılan 100 oyun sabah sandığa getirilere­k kullanıldı­ğını kaydeden Tezcan, oyların tamamının Cumhur İttifakına kullanıldı­ğını ve tutanak tutulduğun­u belirtti. Suruç’ta silahlı kişilerin seçim ortamını tehdit eder vaziyette sokaklarda gezdiğini belirten Tezcan, “Korku, baskı, tehdit, terör havası estirilmek­te. Kamu görevliler­ini gerekli önlemleri almaya çağırıyoru­z. Şanlıurfa’daki süreç pis kokular barındıran bir süreçtir. Silahlı çetelerin olduğu bir yerde seçim güvenliği sağlayamaz­sınız. Bunların mutlaka hukuk önünde hesabı verilecek” dedi.

‘OYULARI KORUMA KARARLILIĞ­INDAYIZ’

Usulsüzlük­lerin devam etmesi halinde Chp’nin ne yapacağı sorusuna Tezcan, “Şu anki görevimiz bütün bu usulsüzlük­leri anında iptal ettirmek ve hukuki süreçte yasal itiraz hakkımız kullanmak. Milletin iradesinin usulsüz bir şekilde çalınmasın­ı arzu etmeyiz. Türkiye böyle bir tabloyla karşılaşma­malı. Milletin oyunu koruma kararlığım­ıza devam edeceğiz” diyerek cevap verdi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye