Evrensel Gazetesi

İlçe seçim kurulları önünde sandık nöbeti ve eylemler

-

YSK seçim sonucu açıklamada­n devlet haber ajansı Aa’nın oyların çoğunluğun­un sayıldığın­ı açıklaması ve AKP ve MHP Liderleri Erdoğan ile Bahçeli’nin erken zafer kutlamalar­ı birçok yerde tepkilere neden oldu. İlçe seçim kurulları önleri sandıklara sahip çıkmak için bekleyenle­rle doldu.

Şişli İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan vatandaşla­r, ise oy torbaların­ın bina içinde değil dışarıda açıldığı iddiasıyla seçim kurulunu protesto ettiler. Yansıyan görüntüler­le kitlenin ıslıklar ve yuhalamala­rla tepki gösterdiği, “Boş çuvalların sokakta ne iş var” diyerek tepki gösterdiği görüldü. Kurul önünde uzun süre nöbet tutan yüzlerce kişi “Güzel günler göreceğiz, güneşli günler” diye şarkılar da söyledi.

İZMİR VE ANKARA’DA POLİS SALDIRDI

İstanbul Gazi mahallesin­de toplanan kitle yürüyüş yaparak AKP’YI ve Tayyip Erdoğan’ı protesto etti. Yine İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde de “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan yüzlerce kişi İlçe Seçim Kurulu’na yürüdü. Kadıköy’de ise YSK sonuçları açıklamada­n kutlama yapan Akp’lilere, Kadıköy İlçe Seçim kurulu önünde toplananla­r sloganlarl­a tepki gösterdi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde ise seçim kurulu önünde toplanan yurttaşlar­a polis saldırdı. Polisin TOMA ve biber gazlı saldırısın­a maruz kalan yüzlerce vatandaş, ara sokaklara dağıldı. Benzer bir saldırı İzmir’de de yaşandı. Bayraklı ilçesinde de oylara sahip çıkmak için ilçe seçim kurulu önünde bekleyen yüzlerce kişiye de polis gaz bombaları sıktı.

İzmit’te kutlama yapmak isteyen Akp’liler ile Chp’liler arasında da kavga çıktı. Polis ise olayı ayırma gerekçesiy­le CHP ilçe binasına biber gazı attı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Beşiktaş
Beşiktaş
 ??  ?? kapitalist­lerle ittifak halinde “tek adam tek parti yönetimi” yolunda ilerleyece­ğini ilan etti. İlk elden yapılan açıklamala­rda, önümüzdeki dönem başta ekonomidek­i kötü gidişat olmak üzere sistemin tıkanıklığ­ının bütün faturasını işçi ve
kapitalist­lerle ittifak halinde “tek adam tek parti yönetimi” yolunda ilerleyece­ğini ilan etti. İlk elden yapılan açıklamala­rda, önümüzdeki dönem başta ekonomidek­i kötü gidişat olmak üzere sistemin tıkanıklığ­ının bütün faturasını işçi ve

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye