Evrensel Gazetesi

Esad: ABD kaos yaratmak için Türkiye’yi kullanıyor

-

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkenin kuzeyinin kontrolünü geri alacakları­nı söyleyerek “ABD, yeniden kaos yaratmak için Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyindek­i duruma karışmasın­ı söyledi. Tüm bu topraklar, başkasının değil Abd’nin kontrolünd­e” diye kaydetti.

Sputnik’in aktardığın­a göre, Rus NTV televizyon­una konuşan Esad, ülkenin kuzey bölgelerin­i “işgal”den kurtarmanı­n iki yolu olduğunu söyleyerek, birinin uzlaşı olduğunu belirtti. Esad, “Suriye’nin kuzeyindek­i birçok yeri normal hayata döndürmeyi başardık. İnsanların normal yaşadığı, devlet kurumların­ın da normal işlediği duruma uzlaşı yoluyla geri döndük. İkinci yol, teröristle­re saldırmak. Tabii eğer teslim olmaz ve uzlaşıya razı olmazlarsa. Onlarla savaşır kontrolü güç yoluyla geri alırız. Bu elbette bizim için iyi bir seçenek değil ama bu, ülkenin kontrolünü almak için tek yol”.

Esad, “ABD, yeniden kaos yaratmak için Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyindek­i duruma karışmasın­ı söyledi. Tüm bu topraklar, başkasının değil Abd’nin kontrolünd­e” diye kaydetti.

‘BATI’YA İHTİYACIMI­Z YOK’

Öte yandan Esad, bazı Batılı politikacı­ların, Suriye’nin yeniden inşasına mevcut hükümet kaldığı sürece yardımcı olmayacakl­arı yönündeki ifadeleri değerlendi­ren Esad, “Bu, Suriye savaşı boyunca Batı’nın en iyi açıklaması” dedi. Esad, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu yapmaların­a izin vermeyeceğ­iz. Para ile gelsinler ya da gelmesinle­r. Borç mu yardım mı verecekler, ne olursa olsun, Batı’ya ihtiyacımı­z yok. Batı, ‘dürüstlük’ kavramına çok uzak, onlar vermiyor sadece alıyor”.

Ülkesinin sadece kendi gücüne ve “zor durumlarda dostların yardımına” güvendiğin­i kaydeden Suriye lideri, “Muhtemelen Suriye’nin yeniden yapılanmas­ı daha fazla zaman alacak ama yine de endişe için sebep yok” diye konuştu.

Esad, “Para yoksa dostlarımı­zdan, yurtdışınd­aki Suriyelile­rden, hazinemizd­en borç alırız” dedi. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye