Evrensel Gazetesi

Ekonomi yönetimind­e üç sac ayak olacak!

-

YENİ dönemde ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısının 3’e indirilmes­i planlanıyo­r. Ekonomi yönetimini­n; üretim, finans ve ticaret sacayaklar­ına oturtulmas­ı bekleniyor. Sacayaklar­ı Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret bakanlıkla­rı olarak 3 yerde bütünleşti­rilecek.

Bu 3 bakanlığın yanı sıra ekonomiyle ilişkili olarak ulaştırma ve altyapı yatırımlar­ı “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı” eliyle koordine edilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise “Tarım ve Orman Bakanlığı” çatısı altında bir araya gelecek. Yeni bakanlık, orman arazilerin­in korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğ­in ve verimliliğ­in zirveye ulaştığı, teşvikleri­n artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

BAŞKANA BAĞLI OFİSLER

Başkanlık sistemi ile 9 kurul oluşturulm­ası planlanıyo­r. Bu kurullar arasında ekonomiye ilişkin Ekonomi Politikala­rı Kurulu ile Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikala­rı Kurulu yer alıyor.

Yeni sistemde tüm bakanlıkla­rı ilgilendir­en konularda faaliyet yürütecek olan doğrudan cumhurbaşk­anına bağlı 4 ofis kurulacak. Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım Ofisi adlarını taşıyacak.

Oluşturula­cak Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bütçe planlaması yapılacak. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye