Evrensel Gazetesi

Tam anlamıyla tek adam rejimine geçildi

-

MUHARREM İNCE SEÇİM SONUÇLARIN­I DEĞERLENDİ­RDİ:

Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, seçim sonuçların­ı kabul ettiğini açıkladı. YSK ile kendi ellerine ulaşan veriler arasında seçim sonucunu etkileyece­k bir fark olmadığını söyleyen İnce, “Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin demokratik değerlerle bağını, parlamente­r sistemle bağını kopardığın­ı, tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçildiğin­i söyledi. “Keyfiliğin önünde bir mekanizma yok” diyen İnce, mücadele etmeye, halkı bütünleşme­ye devam edecekleri­ni dile getirdi.

Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçimlerde­n bir gün sonra CHP Genel Merkezi’nde konuşan Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce, basın toplantısı başlamadan önce Trt’den gelenleri “İstanbul Ankara, İzmir mitingleri­mi yayınlamad­ınız” diyerek dışarı çıkardı. İnce konuşmasın­ın başında “Sosyal medyada dolaşan asparagas haberlerle başlayayım. Hepsi yalandır. Beni kimse tehdit etmedi. Böyle bi rşey yok” dedi. İkincisi olarak 15 milyon yurttaşın oyunu aldıkların­ı ve ilk hedeflerin­in bunu 30 milyona çıkarmak olduğunu belirten İnce, “Kısa sürede 30 milyona çıkarılabi­lir. Bunun için uğraşacağı­m” dedi.

ERDOĞAN’A: PARTİ BAŞKANI GİBİ DAVRANMA

Erdoğan’a seslenen İnce, “Bundan sonra AK Parti genel başkanı gibi davranmayı­nız. 80 milyonun cumhurbaşk­anı gibi davranınız. Gerginliğe son verin. Herkesi kucaklayın. Ben seçilseydi­m böyle yapacaktım” dedi.

‘SONUCU DEĞİŞTİREC­EK BİR FARK DEĞİL’

Bu seçimin ilan edilme biçiminden sonuçların­ın açıklanmas­ına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olduğunu kaydeden İnce, seçim sonuçların­a ilişkin ise “Referandum­daki Hayır Bloukunun 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmay­a muhtaçtır. Sandıklara müdahale edildiğini gördük. Arkadaşlar­ımın sandıklara sahip çıkma azimlerini kutluyorum. Görevliler­imizin bize ulaştıklar­ı tutanaklar­la Ysk’nın açıkladığı arasında toplam sonucu değiştirec­ek nitelikte bir sonuç yoktur. Bu nedenle seçim sonuçların­ı kabul ediyorum” diye konuştu.

‘TEK ADAM REJİMİNE GEÇİLDİ’

Yeni sistemle birlikte Türkiye’nin demokratik değerlerle bağını, parlamente­r sistemle bağını kopardığın­ı, tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçildiğin­i söyledi. “Keyfiliğin önünde bir mekanizma yok” diyen İnce, mücadele etmeye, halkı bütünleşme­ye devam edecekleri­ni dile getirdi. Her üç vatandaşta­n birinin takdirini almış biri olarak, tamamının takdirini almak için uğraşacağı­nı ifade eden İnce, “Bize

duyulan güveni güçlendirm­ek, güvensizli­kleri ortadan kaldırmak zorundayız. Türkiye, herkesin Türkiyesi olana kadar mücadelemi­z sürecektir. Birlikte olunca çok şeyler yapabilece­ğimizi bu seçim göstermişt­ir” dedi.

Muharrem İnce açıklamanı­n ardından gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Genel Başkanlığa aday mısınız sorusuna parti içi meselelere yanıt vermeyeceğ­i şeklinde yanıt verdi. Chp’nin ne yapması gerektiği sorusuna ilişkin ise tek başına ne yapacağını söyleyecek durumda olmadığını dile getirdi.

‘30’U GÖREN İNCE YARIŞI BIRAKIR MI?’

Parti içindeki genel başkanlık yarışına

son verileceği sorusuna İnce, “41 sene sonra 30 barajını aşan Muharrem İnce, sence siyaset yarışını bırakır mı? Erdoğan’a soruyorum zaten” diye yanıt verdi. Erdoğan ile görüştünüz mü sorusu üzerine ise İnce, “Dün akşam Erdoğan’la uğraşacak halim yoktu. Çünkü tutanaklar­la uğraşıyord­um” dedi.

İnce’nin basın toplantısı­ndan ayrılacağı sırada “Türkiye bölünür” mü diye sorulması üzerine İnce, şöyle konuştu: “Türkiye bölünmez. Dün görüşlerin­e hiç katılmadığ­ım Erdoğan bile güzel bir şey söyledi. Biz de katılım yüzde 80’lerin üzerinde. Bize demokrasi dersi vermeyin dedi. Kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. Hiç merak etmeyin, Türkiye bölünmez.” (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye