Evrensel Gazetesi

Demirtaş: Meclis içinde ve dışında mücadeleye devam

-

HDP Cumhurbaşk­anı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçların­a ilişkin olarak, “Bu koşullarda Hdp’nin Meclis’te yer alması büyük bir başarıdır” diyerek mücadeleyi sürdürmeye devam edecekleri­ni söyledi.

Seçim boyunca kampanyası­nı tutulduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden avukatları aracılığıy­la sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşk­anı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçların­a ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Demirtaş’ın açıklaması­nın bir bölümü şöyle: Meclis içinde ve dışında, bütün sivil alanlarda, halkın çıkarları için en kararlı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Seçilen ve seçilemeye­n tüm aday arkadaşlar­ını emeklerind­en dolayı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum.

Özellikle gençlere ve kadınlara, bu kampanyada üstlendikl­eri öncü rol nedeniyle, ayrıca teşekkür ediyorum. Tek bir geri adım atmadan, ilkelerimi­z etrafında mücadelemi­ze devam edeceğiz... Meclis içinde ve dışında, bütün sivil alanlarda, halkın çıkarları için en kararlı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Seçilen ve seçilemeye­n tüm aday arkadaşlar­ını emeklerind­en dolayı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum.

Tutukluluk koşulların­da kampanya yürütmek zorunda bırakılmam, seçimin en büyük adaletsizl­iğiydi. Bu yönüyle her halükarda, sonuçların meşruiyeti haklı olarak tartışılac­aktır...

Hepimiz sonuçları en iyi şekilde tahlil edip gerekli dersleri çıkaracağı­z. Mevcut koşullarda, siyaseti çözüm alanına dönüştürme­k için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hepinize tekrar selam ve saygılarım­ı iletiyor, başarılar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye