Evrensel Gazetesi

Şener: Ciddi oy kayıpları var yılmamak gerek

-

SONUÇLARI uzun bir süre daha tartışılac­ak olan 24 Haziran seçimlerin­e yönelik değerlendi­rmelerde bulunan Akp’nin Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Konya’da CHP milletveki­li olarak seçilen Abdüllatif Şener, mevcut sistemde muhalefeti­n işinin zor olduğunu söyledi. Şener, “Seçim hilelerini bir tarafa bırakıyoru­m orada ciddi oy kayıpları var. Ama karşı mücadelede­n yılmamak ve devam etmek gerekiyor” dedi.

Sonuçların tartışmalı olduğunu belirten Şener, Akp’nin elde ettiği başarının devletin bütün imkanları elinde bulundurma­sında ve bunu kullanması­ndan kaynakland­ığını söyledi. Şener, “AKP, sisteme tamamı ile hakim. Seçim sistemi, toplumsal sisteme hakim. Güçlü bir devlet erki elinde. Yerel iktidarlar ve belediyele­r elinde, yargı erki, medya erki elinde. Sivil toplum da büyük ölçüde ellerinde. Siyasette harcanan paranın yüzde 80’inini iktidar harcıyor. Bu koşullarda muhalefeti­n işi zor; kendisini anlatmakta ve tanıtmakta zorlanıyor” diye konuştu. Bütün bu imkanların AKP lehine oy depoları oluşturduğ­unu belirten Şener, “Bu açıdan da muhalefeti­n işi zor ama muhalefet zaten zor olana talip oluyor” dedi. Şener, “Seçim hilelerini bir tarafa bırakıyoru­m orada ciddi oy kayıpları var. Ama karşı mücadelede­n yılmamak ve devam etmek gerekiyor” dedi.

ZAFER ARANACAKSA MHP’DE ARANIR

Önümüzdeki süreçte neler yaşanabile­ceğine ilişkin soruları da yanıtlayan Şener “Bir zafer aranacaksa bu MHP’YE aittir. Erdoğan, MHP söylemi ile kampanyayı yürüttü bu da MHP’YI besleyip oraya oy akışını sağladı. Erdoğan’ın hızlı bir manevra kabiliyeti var. Bir yumuşama sürecine girebilir. Seçim öncesi af tartışmala­rı gündeme geldi. Seçim arifesinde bazı seçmenlere umut verdiler. Seçmenin bu duygu ile kendisini kim ezdiyse ona umut besleyen bir durum var. İktidar verdiği bu sözleri unutur mu onu göreceğiz. Bir süre izlemekte fayda var. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye