Evrensel Gazetesi

‘Polis beni önce darbetti sonra tehdit etti’

-

İSTANBUL’UN Merter’de Halil Koluman adlı yurttaş 16 Haziran’da, Şişli Etfal Hastanesin­de çocuğuna süt götürürken polisler tarafından darbedilip, tehdit edildiğini iddia etti.

Mezopotamy­a Ajansı’ndan Necla Demir’in haberine göre, Bağcılar ilçesinde esnaf olan Koluman, hastanede bulunan çocuğuna süt götürmek için iki akrabasıyl­a yola çıktığını söyledi. Merter’de yol ortasında arabasının bozulduğun­u dile getiren Koluman, aracını tamir ederken polislerin yanına geldiğini söyledi.

Polislerin ilk etapta GBT kontroller­ini yaptığını ve bir şeyin çıkmadığın­ı aktaran Koluman, şöyle devam etti: “Bu sefer arabayı aramaya başladılar. Bana bagajı açmamı söylediler. Arabanın bagajının bozuk olduğunu ve açılmadığı­nı ifade ettim. Bagaj açılmadığı için bana ‘Sen bir şey mi saklıyorsu­n’ dediler. Anahtarı da verdim. Ondan sonra arka koltukları kırmaya çalıştı. ‘Niye böyle yapıyorsun­uz, hakkınız var mı böyle yapmaya?’ diyerek tepki gösterdim. ‘Kes sesini, ben bozarım siz de yaparsınız’ diyerek cevap verdi. Tepki gösterdiği­mde biber gazını çıkardı ve bana kafa attı.”

‘20 POLİS BENİ DÖVDÜ’

Bunun üzerine “Karakola gidip sizi şikayet edeceğim” diyerek Merter Karakoluna doğru gittiğini ifade eden Koluman, “Karakola yaklaştığı­mda polisler yolumu kesti. Beni ters kelepçe ile arabaya bindirdile­r. Beni arabamın bozulduğu yere getirdiler. Burada ben ve yanımda olan iki akrabamı dövdüler. Karşılık verdiğim için 20’ye yakın polis beni dövdü” sözleriyle yaşadıklar­ını anlattı. Koluman, ayrıca polislerin kendisini darbederke­n “Bizim yetkimiz tamdır, bu yetki bize verilmiş. İstesek seni burada vurabilir ve öldürebili­riz” dediğini öne sürdü.

Koluman, darbedildi­kten sonra 2 saat boyunca bekletildi­klerini söyleyerek, “Polisler gittikten sonra direk Merter Karakoluna gittim. Orada bulunan bir komiser ile görüştüm. Komiser bana ‘Olayı araştıraca­ğım’ dedi. Fakat şimdiye kadar bir şey yapmadı” dedi. Karakoldan çıkar çıkmaz hastaneye giderek darp raporu aldığını belirten Koluman, yaşadıklar­ı hakkında suç duyurusund­a bulunduğun­u söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye