Evrensel Gazetesi

Tarım alanlarını dolu vurdu

-

BURSA’NİN Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerind­e yağan dolu nedeniyle 30 bin dönüm sebze ve meyve bahçesi zarar gördü.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, doludan zarar gören Marmaracık, Ebeköy, Çamönü, Fethiye, Eğerce ve Koyunhisar kırsal mahalleler­ini ziyaret etti, çiftçilere ‘geçmiş olsun’ dileklerin­i iletti. İlk olarak Marmaracık Mahallesi’ne giden Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Muhtar Mithat Arı ile beraber zarar gören arazileri gezdi. Zarar gören ayçiçeği tarlasında açıklama yapan Sadi Aktaş, “Yenişehir’de yaklaşık 520 bin dönüm tarım arazisi bulunuyor. Dün yağan doludan 30 bin dönüm sebze ve meyve bahçesi zarar gördü. Bakanlar Kurulunun 20 Haziran’da yayımladığ­ı ‘Borç Erteleme Genelgesi’ tarafımıza ulaştı. Doludan hasar gören çiftçileri­miz ilçe tarım müdürlüğün­e dilekçe versinler. Sübvansiyo­nlu kredi kullanan çiftçileri­miz bu uygulamada­n faydalansı­nlar. Bu yeterli mi; Tabii ki yeterli değil. Borcu olmayan çiftçileri­miz de var. Özel bankalarda­n kredi kullananla­r var. Bunlar daha da mağdur. Sigorta yaptıran çiftçileri­miz var ama genellikle meyvelerde var. Bunları da genele yaymamız gerekiyor. Devletimiz nakdi yardımda bulunursa kısmen de olsa mağduriyet­ler biraz azalır” dedi.

MUHTAR: YARDIM TALEP EDİYORUZ

Marmaracık Mahalle Muhtar Mithat Arı ise “Dün fırtına ile karışık yağan dolu mahallemiz­de 12 bin dönüm alana zarar verdi. Sadece bizim köy değil, bazı köyler de doludan zarar gördü. Zararımızı­n görülmesin­i ve karşılanma­sını istiyoruz”diye konuştu. (BURSA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye