Evrensel Gazetesi

MSB 1500 daimi işçi alacak

-

MİLLİ Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri işyerlerin­de sürekli işçi kadrosunda çalıştırıl­mak üzere 1500 daimi işçi alınacağın­ı duyurdu.

Aa’nın haberine göre Adayların 29 Haziran’a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıy­la başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular­ın kabul edilmeyece­ği vurgulandı. İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.

Gerçekleşt­irilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan “işe alınacağı meslek kolunda” istihdamın­da sakınca bulunmadığ­ına dair SGK tarafından yetkilendi­rilmiş olan sağlık kuruluşlar­ından temin edilecek rapor istenecek. İŞKUR’UN ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerisini­n ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak. Sınavların 100 puan üzerinden değerlendi­rileceği belirtilen ilanda, KPSS puanının yüzde 70’i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30’u alınmak suretiyle başarı sırasının belirlenec­eği kaydedildi.

İşçi alımı gerçekleşt­irilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi, boyacı, marangoz, tornacı, elektronik­çi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci, tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam, bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı, uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor. (ANKARA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye