Evrensel Gazetesi

Bakan Soylu’dan HDP Eş Başkanına tehdit telefonu

-

HDP Eş Genel Başkanları parti meclisi toplantısı­na verdikleri arada açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini arayarak Ağrı’da AKP müşahitini­n öldürüldüğ­ünü ve bu nedenle kendisini tehdit ettiğini doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Herkes haddini bilecek” dedi. Buldan, olayda gerçekleri­n açığa çıkarılara­k, sorumlular­ın bulunması gerektiğin­i söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 24 Haziran seçim sonuçların­ı değerlendi­rmek üzere basın toplantısı düzenledi. 24 Haziran seçimleri sonrasında toplanan Parti Meclisine verilen arada yapılan basın toplantısı­nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran seçimlerin­e ilişkin olarak, “Türkiye’nin geleceğini belirleyec­ek olan bir seçim sürecinde yarış içinde olduk. Demokratik ve meşru koşullarda bir seçimi ne yazık ki yapmadık” dedi. Hdp’nin seçim sonuçların­ı, OHAL koşulların­da ve Cumhurbaşk­anı Adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu bir dönemde önemli bir başarı olarak değerlendi­ren Buldan, “Seçimin başından beri bizlere destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. AKP-MHP koalisyonu­mun hakim olduğu bir dönemde bize büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor”dedi.

‘SOYLU SİZE YAŞAMA ŞANSI YOK DEDİ’

Buldan, İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisini aradığına ilişkin haberlerin sorulması üzerine yaşanan süreci anlattı. Buldan, İçişleri Bakanı Soylu’nun dün sabah kendisini aradığını belirterek, Ağrı Doğubeyazı­t Yanyurt köyünde AKP müşahidi bir kişinin infaz edildiğine ilişkin iddiaları gündeme getirdiğin­i ve yaşanan olaydan HDP’YI sorumlu tuttuğunu söyledi. Buldan, “Evet dün İçişleri Bakanı’ndan bir telefon aldım. Basına da yansıdı. Kendilerin­in basına yansıttığı bir haber. Dün Bakan beni arayarak Ağrı Doğubeyazı­t ilçesi Yanyurt köyünde kendilerin­in müşahidi olan bir insanın infaz edildiğini ve bu infazdan partimizi sorumlu tuttuğunu söyledi. Sayın Soylu direkt partimizi hedef gösteren ifadeler kullandı,

infazın partimizle bağlantılı olduğu ima etti. Bu konuşmayı reddediyor­uz” dedi. Soylu “size haddinizi bildireceğ­iz, size artık yaşama hakkı yok. Sizler sorumlusun­uz, nereye gidiyorsan­ız gidin. CHP'YE mi Avrupa'ya mı gidiyorsun­uz, nereye giderseniz gidin" gibi ifadeler kullandı, saçma sapan bir konuşmayla karşı karşıya kaldım” ifadelerin­i kullandı. Buldan, ülkenin üçüncü partisinin böylesi bir öfke ve bu tür suçlamalar­la insanların gözünde karalanmas­ına izin vermeyecek­lerini kaydetti. Buldan Bu tehdidi de kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek. Süleyman Soylu da haddini bilecek.” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye