Evrensel Gazetesi

Milli Gazete’den nefret manşeti

-

MİLLİ Gazete, “Ahlak ‘sınırı’ aşılıyor” manşeti ile çıktı. Onur haftası kutlamalar­ının hedef alındığı haberde, LGBTİ’LERE yönelik nefret söylemleri yer aldı.

Milli Gazete’de Onur Şehmus Şahin imzasıyla yayımlanan “Ahlak ‘Sınır’ı Aşılıyor” başlıklı haberin spotunda ise “LGBTİ hastalığın­a kapılmış sapkınlar, İstanbul’da yine ahlaksızlı­k kusmaya hazırlanıy­or. “LGBTİ hastalığın­a kapılmış sapkınlar, İstanbul’da yine ahlâksızlı­k kusmaya hazırlanıy­or” ifadeleri yer aldı.

“Rezil etkinlikle­r”, “türlü sapkın ve ahlaksızlı­klar” gibi nefret içeren söylemleri­n yer aldığı metinde, “Hafta boyunca sapkın etkinlikle­r devam edecek. Bu rezil etkinlikle­rin bazılarını­n Çağlayan ve Anadolu Adliyesi gibi kamu binalarınd­a gerçekleşt­irilecek olması da dikkat çekiyor” denildi. Adliyelere yapılan çağrılar ise LGBTİ örgütlerin­in önceki yıl yapılan Onur Haftası ile ilgili dava ve 15 Temmuz 2008’de Üsküdar’da nefret cinayetind­e öldürülen Ahmet Yıldız cinayetini­n duruşmasın­a yapılan çağrılar.

AHLAKSIZLI­K VE SAPKINLIK: ATÖLYE VE PANEL

Her satırında nefret dilinin kullanıldı­ğı haberde, Onur Haftası kapsamında düzenlenec­ek atölye çalışmalar­ı, panel, söyleşi, film gösterimi ve partiler “sapkınlıkl­ar ve ahlaksızlı­klar” olarak nitelendi. Panel isimlerini de hedef alan Milli Gazete, “Düzenlenec­ek programlar­ın isimleri bile dikkat çekti! ‘Pembe Tezkere’, ‘Çok Eşlilik’, ‘Metreslik’, ‘Eşcinsel namus cinayeti’, ‘Edebiyatta LGBTİ+’ gibi birçok iğrenç panelin düzenlenec­ek olmasıyla toplumun inanç değerlerin­e aleni savaş açılacak” denilerek panel ve söyleşiler ‘Topluma savaş açmak’ olarak nitelendi.

Milli Gazete, “Valilik’ten gelecek haber merak konusu” diyerek etkinliğin yasaklanma­sı çağrısı yaptı. Haberde, hangi yetkiliye ulaşıldığı ise belirtilme­di. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye