Evrensel Gazetesi

Mehmet Altan için tahliye kararı

-

Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciya­zar Mehmet Altan için tahliye, aynı davadan yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak içinse ‘tutukluluğ­a devam’ kararı verildi.. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkeme tarafından ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıla­n Mehmet Altan’ın, duruşma gününü belirlediğ­i tensip zaptı ile birlikte tahliyesin­e karar verdi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri suçlaması ile Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırılm­ıştı.

Sanıkların avukatları kararın bozulması için İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. Dosya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne gönderildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

Dosyayı inceleyen daire, yerel mahkeme kararının duruşmalı yapılmasın­a hükmetti. Daire ise, bugün düzenlediğ­i tensip zaptı ile hem duruşma günü belirledi hem de sanıklarda­n Mehmet Altan’ın tahliyesin­e hükmetti. Daire, Anayasa Mahkemesi’nin 20 Mart 2018 tarihinde Mehmet Altan hakkında hak ihlali kararı verdiğini, Anayasa Mahkemesi’nin kararların­ın bağlayıcı olduğunu tahliye kararına gerekçe yaptı. Altan hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ MÜEBBET VERİLMİŞTİ

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Şubat 2018 tarihinde verdiği kararda Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, ve Yakup Şimşek, “Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası vermişti. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye