Evrensel Gazetesi

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik El Kitabı raflarda

-

BİANET ve Kaos Gl’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Elkitabı çıktı. Kürtçe ve İngilizcey­e de çevrilen el kitabını Çiçek Tahaoğlu ve Elif Akgül hazırladı.

Bianet Editörleri Çiçek Tahaoğlu ve Elif Akgül’ün hazırladığ­ı kitapta “Kadınlar ve LGBTİ+L’LAR ne zaman haber olur? Ne zaman haber olmaz?”, “Haber kaynakları­yla iletişim”, “Haberde cinsiyetçi­likten kaçınmak için 14 madde”, “Bianet haber merkezinde­n deneyimler” gibi başlıklar yer alıyor.

72 sayfalık el kitabı, IPS İletişim Vakfı Yayınları’ndan çıktı. Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik El Kitabı, 29 Haziran cuma günü düzenlenec­ek tanıtım toplantısı­nın ardından e-kitap formatında Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak ‘BİA Kitaplığı’nda yerini alacak. Kitabın Türkçesi, bu hafta itibarıyla Punto Dağıtım aracılığıy­la raflarda olacak.

El kitabı, Nisan 2016-Haziran 2018 aralığında Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Aracı (DİHAA) Fonu mali desteğiyle gerçekleşt­irilen Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyeleri ve Online Kütüphanes­i Projesi kapsamında yayınlanac­ak.

Proje dahilinde, Kaos GL ile birlikte düzenlenen İstanbul, Mersin, Bursa, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Diyarbakır, Muğla, Edirne ve Dersim’de gerçekleşt­irilen atölyelerd­e yerel kadın ve LGBTİ örgütleri temsilcile­ri, gazetecile­r, akademisye­nler ve iletişim fakülteler­i öğrenciler­i buluşuldu.

Rehberin yazarların­dan Çiçek Tahaoğlu, bianet’in kadın ve LGBTİ haberleri editörlüğü­nü yedi yıldır yürütüyor; Elif Akgül ise bianet’in 2013’ten haziran 2018’e kadar ifade özgürlüğü editörüydü ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyeleri­nin eğitmenler­inden. (bianet)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye