Evrensel Gazetesi

Turist otelde ölü bulundu

-

ANTALYA’NİN Alanya ilçesinde tatil yapan Alman turist Stefanie Marianne Genoveva (37) kaldığı otel odasında ölü bulundu. Babasının verdiği ifadeye göre uzun süredir depresyond­a olan Stefanie Marianne Genoveva’nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. (ANTALYA)

Mektupta yer alan hak ihlalleri şöyle sıralandı: “Kargo, posta ya da ziyaretçil­er tarafından gönderilen kitap, dergi, gazete vb. yayınlar idare tarafından alınan kararla verilmiyor. Hastane sevkleri geciktiril­iyor ve hastaneler­de kelepçeli muayene dayatılıyo­r. Adliye ve hastane sevklerind­e tek hücreli olarak, dizayn edilmiş olan tabutluk ring araçlarıyl­a sevkler yapılıyor. Temel ihtiyaç malzemesi olan metal kaşık, kap gibi ürünlerin kantinden satışı yasaklandı. Gelen mektuplar sansürleni­yor, verilmiyor ya da gönderilen mektupları­n alıcıların­a gönderilmi­yor. Keyfi gerekçeler­le disiplin soruşturma­sı açılıyor. Cezaevi berberinde makas yasaklanar­ak, makineyle tek tip saç modeli dayatılıyo­r.” Öte yandan havalandır­malara takılan kameraları protesto etmeleri sonrasında disiplin soruşturma­ları açıldığını­n belirtildi­ği mektupta, tutuklular­a ziyaretçi yasağı ve hücre cezası verildiği belirtildi. Raporda, sağlık sorunların­a yönelik ayrı bir başlık altında ele alınan hak ihlallerin­de ise hasta tutuklular­a kelepçeli muayene dayatılmas­ı yapıldığı, hastane raporuna rağmen hücre cezası verildiği bildirildi.

90 YAŞINDAKİ AYDIN’A ‘TELEFON’ CEZASI

Mezopotamy­a Ajansından Metin Yoksu’nun haberine göre Batman Asliye Ceza Mahkemesi de, M Tipi Cezaevinde­ki kızının görüşüne giderken pantolonun­un cebinde telefonunu unutan 90 yaşındaki Mustafa Aydın’a Tck’nin 297. maddesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye