Evrensel Gazetesi

Ahmet Yıldız davasında yıllardır bir ilerleme yok

-

26. İSTANBUL LGBTİ+ Onur Haftası’nda 2008’de öldürülen Ahmet Yıldız davasının 28. duruşması görüldü; duruşmanın ardından Yıldız için bir panel düzenlendi.

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda homofobik nefret cinayeti sonucu 2008’de öldürülen Ahmet Yıldız davasının 28. duruşması görüldü. Duruşmanın ardından gerçekleşe­n “Bir Namus Cinayeti: Ahmet Yıldız Davası” panelinde avukat Fırat Söyle ve Dr. Ahmet Kaya, Yıldız’ı ve dava sürecini anlattı.

Bianet’in haberine göre 26 yaşındaki Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından eşcinsel olduğu için öldürülmüş­tü. Dün İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, yine gelişme olmadı. Mahkeme “sanığın yakalama emrinin infaz edilmesi için” bir sonraki duruşmanın 27 Aralık’ta görülmesin­e karar verdi.

AHMET YILDIZ’I ANLATTILAR

Moderatörl­üğünü Hêvî LGBTİ Derneği’nden sosyal hizmet uzmanı Can Kaya’nın yaptığı panelde, Dr. Ahmet Kaya, Yıldız’la anılarını anlattı. Kaya, baba Yahya Yıldız’ın cinayeti aile meclisi kararıyla, özellikle annesinin baskısıyla işlediğini düşündüğün­ü söyledi. Avukat Söyle de dava sürecinin, mahkemenin olaya bakış açısı nedeniyle sıkıntılı ilerlediği­ni ifade etti. Yargılama sürecinin beklenilen­den daha yavaş ilerlediği­ni söyleyen avukat Söyle, 10 senedir devam eden davaya ilgi ve katılımın eskiden daha fazla olduğunu; şu anda ise babanın hala aranması ve işlem yapılmamas­ı nedeniyle katılımın azaldığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Yıldız 15 Temmuz 2008 akşamı dondurma almak için evden çıkmıştı. Arabasında­yken babasını gördü, kaçmaya çalışsa da göğsüne isabet eden kurşunlard­an dolayı direksiyon hakimiyeti­ni kaybetti. Babası tarafından 5 kurşunla öldürülen Yıldız, Marmara Üniversite­si Fizik Bölümü son sınıf öğrencisiy­di. (HABER MERKEZİ)

PUCCA adıyla bilinen sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık’ın ailesinin evine polis baskını yapıldı. Gerekçeyse Pucca’nın, adı ‘Batı’ olan oğlunu kastederek Twitter’dan ”Batı’nın uşağıyım” diye yazması.

23 Haziran günü bir takipçisin­in kendisine yolladığı ”Ülkeyi bok kokan size teslim etmeyeceği­z. Merak etme, yüzde 20’lerde kalacaksın­ız. Batı’nın uşakları” mesajına Pucca oğlu Batı’yı kastederek şu yanıtı verdi: ”Tabii Batı’nın uşağıyım… Başka neyi olacağım, bayağı uşaklık yapiyorum.. Canım Batı, uşağınım, köpeğinim hatta… Batı kalp ben.”

‘OHAL DİYE BAKALIM NE OLACAK?’

Işık bu paylaşımın ardından ailesinin evine polis baskını yapıldığın­ı duyurdu: ”Bu tweet yüzünden bugün babamın evine gelmişler, evde beni ve terör örgütüne dair kanıt aramışlar. Batı oğlumun adı, oğlumun! OHAL diye bakalım ne olacak.” Işık ayrıca, eve giden polislerin, oğlunun adının neden Batı koyulduğun­u sorguladığ­ını da aktardı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye