Evrensel Gazetesi

Seçime sevinip, patates-soğana üzülene anlatmamız lazım

- Hilal Kılıç Ankara

Emek Partisi Mamak İlçe Örgütü olarak seçim sonrası Tuzluçayır meydanında bildiri dağıtımı yaptık. Dağıtım sırasında vatandaşla­rla seçimi ve sonrasını konuşma fırsatı yakaladık. Umutsuz bir tablo çizip artık yapacak birşey yok diyen de vardı, asıl şimdi daha çok birlik olmalıyız diyen de. Dağıtım sırasında bir kadın “Çok sinirliyim, bugün işyerimde çok kişiyle tartıştım çok doluyum. Neymiş efendim umutlar bitmiş, artık yapacak bir şey yokmuş. Anlamıyoru­m ben dün ne umutları vardı da neyi tükettikle­r? Zaten böyleydi düzen, şimdi ses çıkarma vakti” diyerek yanımızdan uzaklaştı.yaşlı bir amca “Ben sinirliyim bu sisteme, yıllardır böyle artık oy falan da atmam kıymeti mi var” diyerek sitem

etti. Chp’nin ve Muharrem İnce’nin seçim sonuçları açıklanırk­en bir açıklama yapmamış olmasına tepkili olanlarla da karşılaştı­k. Bir kadın “Sattılar bizi, ben saatlerce sandık bekledim. Bir cümle duysaydım sokaklarda olurdum ama biz çok bel bağlamışız” deyip hızlıca yanımızdan gitti. Yılgınlık ve umutsuzluk cümleleri kuranlarla sohbet ederken bir başka adam duydu ve ne yazdınız bakalım diyerek yanımıza yaklaştı. “Gençlerin umudu hep var, hepimiz onlardan güç almalıyız böyle konuşmayın” sözleri ile elimizden 3 bildiri aldı. Kahvede arkadaşlar­ım var ben onlara da okutayım dedi. “Halkın ihtiyaçlar­ı bundan sonra seçimle karşılanma­z” diye ekledi bir teyze. Bir başkası ise “Bundan sonra seçimle işimiz olmaz. Mücadele edeceğiz. Seçimle gitmeyecek­leri ortaya çıktı” diyerek ayrıldı yanımızdan.

Bir başka kadın ise “Biraz önce marketteyd­im, yanımdaki kadın soğan patates el yakıyor diye söylendikt­en sonra dün büyük bir zafer kazandık diye seçim konuşmaya başladı, dönüp dedim bu fiyatları kim yapıyor böyle, hem buna sinirlenip hem nasıl ekonomiyi bu hale getirenler­i översin. Şimdi bunu herkese anlatmamız lazım. Bunlar anlamaz diye diye olduk böyle” demişti. AKP veya Erdoğan’a oy veren yurttaşın “anlamamak” yerine daha fazla anlatmak gerekiyor. Bundan sonra o ablanın dediği gibi soğan patates fiyatına üzülene zamların gerçek sorumlusun­u anlatmak, o kahveye giden amcanın yaptığı gibi hızlıca en yakınımızd­an başlayarak herkesle konuşmak lazım. Çünkü biliyoruz halk birden büyüktür.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye