Evrensel Gazetesi

SOYLU’NUN TEHDİTLERİ SÜREKLİ HALE GELDİ

-

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, seçim öncesi Diyarbakır Barosunu Suruç’ta yaşanan saldırılar­ı nedeniyle tehdit etmesi ile başladığı provokasyo­n sürecine, seçim sonrası da devam etti. Seçimlerin ertesi günü İlk olarak, Ağrı’da yaşanan infaz nedeniyle, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak ‘Yaşama hakkınız yok’ dedi. Daha sonra CHP’YE ‘HDP’YE baraj aştırtma’ gibi bir suçlama yöneltti. Aynı süreçte “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ‘CHP il başkanları­nı bundan sonra şehit cenazeleri­nde protokole kabul etmeyin’ talimatı verdiğini duyurdu. Soylu daha sonra Pervin Buldan’ı tehdit ettiğini kabul edip, Buldan’ın olayı basına duyururken ‘az bile aktardı’ğını söyledi.

Süleyman Soylu’nun tehditleri ve hedef göstermele­ri bununla da sınırlı kalmadı, Önceki gün de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu’yu, “Şehit cenazeleri­nde ne işleri var? İstanbul İl Başkanlığı­na getirdikle­ri hanımefend­i, şehide de küfretti, polise de, askere de. Gitmek istiyorlar­sa, onun bayraktarl­ığında tüm şehit cenazeleri­ne gidebilirl­er” diyerek hedefine aldı.

KAFTANCIOĞ­LU CEVAP VERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu da Soylu’ya yanıt olarak , “Biz, şehit cenazeleri­nde siyasi rant peşinde koşanlarda­n değiliz, kandan beslenerek halkın milli duyguların­ı sömürenler­den değiliz” diyerek 5 kuruşluk dava açacağını belirtmişt­i. Kaftancıoğ­lu uzun süre suç duyurusu dilekçesin­i kabul edecek savcı bulamadı.

MAHMUT TANAL SUÇ DUYURUSUND­A BULUNDU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye