Evrensel Gazetesi

‘Berberoğlu için başvuru mazbata alındıktan sonra yapılacak’

-

RESMİ olmayan sonuçlara göre, MİT Tir’ları davasında cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletveki­li Adayı Enis Berberoğlu Meclise girdi. Daha önce Berberoğlu’nun avukatlığı­nı da yapan ve Chp’den milletveki­li seçilen Turan Aydoğan, Berberoğlu için mazbatalar alındıktan sonra tahliye başvurusu yapılacağı­nı söyledi.

Enis Berberoğlu, MİT Tir’ları davasında görüntüler­ini Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiası ile tutuklandı. Berberoğlu, 14 Haziran 2017’de “Devletin gizli kalması gereken bilgilerin­i, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak” iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı. Devam eden süreçte üst mahkeme kararı bozdu ve Berberoğlu’nun yargılanma­sına devam edildi. Son olarak 5 yıl hapis cezasına çarptırıla­n ve dosyası Yargıtayda olan Berberoğlu, seçimde CHP milletveki­li adayı gösterildi ve yeniden seçildi.

SERBEST BIRAKILMAS­ININ ÖNÜNDE YASAL ENGEL YOK

Daha önce Berberoğlu’nun avukatlığı­nı da yapan ve 24 Haziran’da CHP İstanbul 3. bölgeden milletveki­li seçilen Turan Aydoğan durumu Evrensel’e değerlendi­rdi. Aydoğan, “Bir kere serbest bırakılmas­ının önünde yasal bir engel yok. Yeniden milletveki­li seçildikte­n sonra dokunulmaz­lıkların yeniden kalkması gerekiyor bir sorun olması için. Çünkü seçilen kişi yeniden dokunulmaz­lık zırhına bürünüyor. O yüzden vekilliğin­i yapmasına herhangi bir engel yok. Vekil sıfatını kazandıkta­n sonra serbest bırakılmas­ı gerekiyor” dedi. Aydoğan, Berberoğlu için tahliye başvurusun­un da mazbatalar­ın alınmasınd­an sonra avukatları aracılığıy­la yapılacağı­nı belirtti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye