Evrensel Gazetesi

TURNUVADAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR

-

U G grubunda Belçika, D grubunda Hırvatista­n, A grubunda Uruguay, 3 maçta 3 galibiyet alan takımlar olurken Uruguay, turnuvanın tek gol yemeyen takımı olarak dikkat çekti. 9 gol atan Belçika ise grup maçlarının en golcü ve averajı yüksek (+7) takımı oldu.

U Mısır, yıldızı Muhammed Salah’ın 2 maçta attığı 2 gole rağmen, oynadığı maçların tamamını kaybetti. 0 puanda kalan bir başka takım da tarihinde ilk kez dünya kupasında mücadele eden Panama’ydı. Panama, yediği 11 golle aynı zamanda en fazla gol yiyen takım oldu.

U Grup aşamasının en gollü maçı 52’lik Belçika-tunus ve 6-1’lik İngiltere-panama maçları oldu. İngiltere-panama aynı zamanda Rusya’nın 5-0 kazandığı Suudi Arabistan maçıyla birlikte en farklı galibiyeti­n elde edildiği maçlar oldu.

U Turnuvada şu ana kadar 48 maçta 122 gol atıldı. Ortalama gol sayısı ise 2.54. 2014 Dünya Kupası’nda bu ortalama 2.7’ydi. Gol ortalaması­nın 3 ve üzerinde olduğu son turnuva 1970 Meksika’ydı (3.0).

U Grup maçlarının en golcü oyuncusu İngiltere milli takımından 5 gollü Harry Kane. Belçika’dan Romelu Lukaku ve Portekiz’den Cristiano Ronaldo, 4’er golle onu takip ediyor.

En çok asist yapan oyunculars­a Kolombiya’dan Juan Fernando Quintero ve James Rodriguez, Rusya’dan Aleksandr Golovin, İsveç’ten Viktor Claesson ve Uruguay’dan Carlos Sanchez. Turnuvada 9 kendi kalesine gol atıldı. U VAR sistemiyle birlikte penaltı sayısında artış yaşanırken kullanılan 24 penaltıdan 18’i gole çevrildi. 2014 Brezilya’da toplam 13 penaltı kararı verilmiş bunlardan 12’si golle sonuçlanmı­ştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye