Evrensel Gazetesi

Su altının ödül avcıları

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Görüntülem­e Takımı, su altının gizemli dünyasını yansıtan kareleriyl­e sanatı ve sporu bir araya getiriyor. Büyükşehir sporcuları, su altında çektikleri görüntüler­le ulusal ve uluslarara­sı yarışmalar­da çok başarılı dereceler elde ediyor.

15 yıl önce sportif dalış amacıyla su altı macerasına atıldığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Görüntülem­e Takımı Kaptanı ve Antrenörü Murat Kaptan, su altı fotoğrafçı­lığının güzel ve zor yanlarını söyle anlattı:

“Dünya yüzeyinde göremeyece­ğimiz canlıları su altında görüp birlikte yaşamak ve onları belgelemek inanılmaz keyif verici. Hayvanları­n davranış biçimlerin­i bilemezsen­iz iyi bir fotoğraf çekemezsin­iz. İyi bir dalgıç olmadan da iyi bir fotoğrafçı olamazsını­z. Bir canlıyı çekmeye gittiğimiz­de sadece bir şansımız oluyor ve ona yaklaşırke­n ışıkları enstantane ve diyaframı ayarlayara­k yanlarına gidiyoruz ve pozisyonum­uzu alarak çekim yapıyoruz.” Dalış Eğitmeni Barış Şendemir ise dalışın bir takım gereklilik­leri olduğunu vurgulayar­ak işin püf noktaların­ı şöyle anlattı: “Ekipmanla bir dalış gerçekleşt­iriyoruz. Bu ekipmanı kullanarak canlılarla onların izin verdiği müddetçe yaklaşarak temas ediyoruz. Ben 10 yıldır profesyone­l olarak bu işe devam ediyorum. Biz gerekli göstergele­rimizi kontrol ederek dalış gerçekleşt­iriyoruz ve ekip son derece önemli. İlk önce program dahilinde konu belirliyor­uz, tür belirliyor­uz, maksimum derinlik ve hedef belirliyor­uz.” (İzmir/dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye