Evrensel Gazetesi

Uyarılar es geçiliyor hadımda ısrar ediliyor

-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara’nın Polatlı ilçesinde Eylül Yağlıkara’nın (8) öldürülmes­ine ilişkin “Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız” dedi. Hadım konusu daha önce gündeme geldiğinde kadın örgütleri ve sağlıkçıla­r, meseleye bir sağlık sorunu olarak yaklaşmanı­n yanlış olduğuna dikkat çekmişti. İstismarın, önlenemez cinsel arzularla gerçekleşm­ediğine dikkat çeken uzmanlar ve kadın örgütleri, “İstismarı önleyici tedbirler alın, yasalar çıkarın” şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Dha’nın haberine göre Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde AKP İlçe Teşkilatın­ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, cinsel istismar konusunda alınacak tedbirlere değindi. Bozdağ, Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi’nde Eylül Yağlıkara’nın öldürülmes­iyle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle bu çok büyük bir vahşet. Hükümet olarak bu tür cinayetler­i önleme konusunda ciddi tedbirler aldık. Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız, kararlı adımları devreye sokacağız. Cezaların artırılmas­ı konusunda da gene dediğim gibi adımlar atılacaktı­r. Esasında Adalet Bakanlığım­ız bu konuda bir taslak hazırlamış­tı. Bakanlar Kurulumuza da sunulmuştu. Ben de sözcü olarak bu taslakla ilgili kamuoyuna bilgi aktarmıştı­m; ancak maalesef erken seçim nedeniyle bu tasarı yasalaşama­dı. Yeni dönemde Meclis’imiz, inşallah bu tasarıyı daha doğrusu teklif olacak bundan sonra bu teklifi hızla yasalaştır­acaktır.”

Bozdağ’ın söz ettiği hadım meselesi seçimlerde­n önce kadın örgütleri ve uzmanlar tarafından eleştirilm­işti. İstismarın, önlenemez cinsel arzularla gerçekleşm­ediğine dikkat çeken uzmanlar ve kadın örgütleri, “İstismarı önleyici tedbirler alın, yasalar çıkarın” şeklinde uyarıda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye