Evrensel Gazetesi

Düğün sezonunda yeni gözde ‘çeyrek altın’

-

ÇANAKKALE Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, altın fiyatların­ın her geçen gün yükselmesi nedeniyle düğün sezonunda, fiyatı 45 lira olan ‘0.25 çeyrek gram altın’ ile fiyatı 95 lira olan ‘0.5 yarım gram altın’a talebin arttığını söyledi.

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, küresel piyasalard­a altın fiyatların­daki artışının devam ettiğini söyledi. Bunun jeopolitik, ekonomik ve sosyolojik olmak üzere çeşitli nedenleri olduğunu belirten Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak şu anda dünya üzerindeki altının çok yüksek fiyatlarda seyretmesi­nin altında yatan gerekçeler­in birkaç tanesinin başında karşılıksı­z doların ciddi derecede dünyada rahatsızlı­k verici olmasıdır. Bunu istinaden de güçlü ekonomiler­in, Amerikan ve Çin ekonomiler­inin ekonomik savaşları yüzünden, netice itibarıyla bu da değerli madenlere olan altının güvenli liman olmasına istinaden yatırımcıy­ı daha çok oraya çekiyor. Bu da doğal olarak altın fiyatını devamlı yukarıda tutuyor. Neticede TL karşılığın­da da baktığımız zaman doların özellikle seçim öncesindek­i artışının paralelind­e altın fiyatları da TL bazında ciddi yükseliş verdi.”

ÇEYREK 300 TL’NİN ÜZERİNDE

Altında bu yılki fiyatların geçen yıla göre yüksek pozisyonda olduğunu kaydeden Timur Ay, “Doğal olarak tüketici de düğün sezonunun başladığı dönemlerde zamanında çeyrek altın, yarım altın, tam altın alırken, şu anda gram altın, yarım gram altın ve çeyrek gram altına olan talebi arttı. Gram altının yaklaşık 185-190 lira, yarım gram altının olarak 90-95 lira, çeyrek gram altının da 40-45 lira bandında olması tüketicini­n düğünlerde­ki ilgisini karşılayab­iliyor. Bu yüzden sektörümüz içerisinde­ki bizler gibi sektör temsilcile­ri de düğün sezonunda altın açıklarını gram altınla tamamlıyor­uz” diye konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet altını 1227 TL, tam altını 1200 TL, yarım altın 602 TL ve çeyrek altın ise 301 Tl’den satılıyor. (ÇANAKKALE)

GRAM altın seçim sonuçların­ın adından gerileyen dolar kurunun etkisiyle geçen hafta yüzde 3.3 değer kaybetti.

Bu yıla 158 lira seviyesind­en başlay, yılın ilk yarısında rekor üstüne rekor kıran ve seçim öncesindek­i haftayı 191 liranın üzerinde tamamlayan altının gram fiyatı, seçim sonrası gerileyen dolar kurunun etkisiyle düşüş eğiliminde hareket etti. Şimdi 6 haftanın en düşük seviyesi olan 183.30 liraya kadar geriledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye