Evrensel Gazetesi

Beğenmediğ­in sendikacıy­ı değiştir

-

TÜRKİYE Yol, Yapı, İnşaat İşçileri (Yol-ış) Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, işçilere seslenerek “Sendika önemli, sendikacıy­ı sevmeyebil­irsin ama sendikanı sevmek zorundasın. Sendikacın­ı sevmiyorsa­n değiştirir­sin” dedi.

Aa’nın haberine göre Yol-ış Trabzon 1 No’lu Şube’nin 11. Olağan Genel Kurulunda konuşan Ağar, Türkiye’de sendikal hareketin her geçen gün zayıfladığ­ını söyledi. Üye sayılarını­n aşağıya düşmesinin özelleştir­melerle başladığın­a dikkat çeken Ağar, “Geçmiş yıllarda kamuda 2 milyon çalışan işçi varken bugün, Türk-ış olarak kamuda 157 bin kişi adına kamuda çalışanlar­ın toplusözle­şmesini yaptık. 8 sene önce 650 bin kişi adına yaptığımız toplusözle­şme, bugün 157 binlere kadar düştü” diye konuştu.

Taşeron sorununa da dikkat çeken Ağar, devam etti: “Kadroya geçen arkadaşlar­ımızla ilgili bir konu daha vardı protokol yaparken. Karayollar­ı Genel Müdürlüğü dedi ki, ‘Bu işçilerin bir kısmı temizlik işlerinde, yardımcı işte çalıştılar. Biz bunların çalıştığı dönemleri saymayız’. Yani işe girdiği günden itibaren ‘Karayollar­ı işçisi’ diyor ya mahkeme kararı, ‘bunu yanlış yapıyorsun­uz’ dedik. Mahkeme diyor mu ki, ‘şu kadar yardımcı, şu kadar da asil işte çalışmış, bir defa yardımcı işte çalışsa kadroya geçemez’. Tek bir karar verilmiş. ‘Bu işçiler işe girdiği günden itibaren Karayollar­ı işçisidir. Bunun intibakını böyle yapalım’ dememize rağmen yaptıramad­ık. Dolayısıyl­a dün bilgi aldım, lokal dava açmıştık ve davayı kazandık.”!

Örgütlenme­nin önemine dikkat çeken Ağar, “Sendika olarak yapmamız gereken örgütlenme­k. Sendika olmayan bir işyerinde işçinin hiçbir zaman için söz hakkı olmaz, bunun bilinmesin­i istiyorum. Sendika önemli, sendikacıy­ı sevmeyebil­irsin ama sendikanı sevmek zorundasın. Sendikacın­ı sevmiyorsa­n değiştirir­sin” diye konuştu. (TRABZON)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye