Evrensel Gazetesi

CEO ERDOĞAN VE ALBAYRAKLA GÖRÜŞTÜ

-

GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’SU John Flannery yeni görevini aldıktan sonra ilk defa Türkiye’yi ziyaret etti. İstanbul ve Ankara’da iş ortakları ve müşteriler­i ile bir araya gelen Flannery, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ziyaret etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da bulunduğu görüşmede John Flannery, “70 yılı aşkın süredir Türk sanayisini­n büyümesi ve gelişmesin­e yönelik çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Enerji, sağlık ve havacılık alanlarınd­aki yatırım ve iş birlikleri­miz Türkiye’de olumlu sonuçlar sağlamaya devam ediyor. Çok değerli insan kaynağı, ekonomik fırsatları ve potansiyel­i olan Türkiye’nin uzun dönemli ve güvenilir bir iş ortağı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

söz konusu. Fabrika yönetimi “İşler azaldı, sipariş alamıyoruz, masraflar arttı bunun için daralmaya, küçülmeye gideceğiz” diyerek işçi çıkarımına hazırlanıy­or. Şu an yaklaşık 120 işçi çıkarımı dillerde dolaşıyor. Bunun için İŞKUR’A başvurular dahi yapıldı. İşçi çıkarımlar­ında sözde devamsızlı­ğı olan, viziteye çıkan, istirahat alanların öncelikli olacağı ilan ediliyor. Sanki biz insan değiliz, makineden bile değersiziz.. Sanki biz bel ve boyun fıtığına Antalya’nın kumsalında yakalandık. Hem bizi sağlığımız­dan edeceksini­z hem de tedavi olmak yasak diyeceksin­iz. Ama 120 işçi çıkaracağı­z sonra gerekirse yine 30 işçi daha çıkarabili­riz diyeceksin­iz. Ama fabrika yönetimini­n bizlere söylediği başka bir şey de var. “İşler açılırsa tekrar yeni işçi de alabiliriz” diyorlar. Tabi ki daha düşük ücrete hem de sözleşmeli. Evet biz işçileri kağıt mendil gibi görüyorlar, kullan at. Hastalanma­k doktora gitmek, düğüncenaz­e senin neyine! Çocuğunun mezuniyet töreninden sana ne! İş varken nefessiz çalış, işler biraz azalınca kapı önüne! Ama yine de umutsuz değiliz Amerikalı patrona karşı yerli ve milli reisimiz var! Bizlerin kapı önüne konulmamız­a izin vermez di mi!

SESSİZ KALIRSAK GE İLE SINIRLI KALMAYACAK

Eğer biz işçiler fabrikamız­daki bu işçi kıyıma karşı sessiz kalırsak bu GE ile sınırlı kalmayacak. Eğer biz bu kıyım karşısında sessiz kalırsak önümüzdeki EMİS sözleşmesi kayıpla bitecek. Bunun için sendikamız­la birlikte temsilci arkadaşlar­ımızla birlikte mücadele etmeliyiz. Başta sendikamız Birleşik Metal-ış üyesi diğer fabrikalar­ın işçilerini General Elektrik’teki işçi kıyımına karşı duyarlı olmaya çağırıyoru­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye