Evrensel Gazetesi

Sonuçlara etki edecek değişiklik yok

MUŞ’TA OYLAR YENİDEN SAYILDI

-

MUŞ’TA Akp’lilerin itirazı ile oylar yeniden sayıldı. Hdp’nin 3 milletveki­li Akp’nin ise 1 milletveki­li çıkardığı kentte halkın ve Hdp’nin tepkisini çeken durum için günlerdir yapılan sayım sonucunda etki edecek derecede sonuçlar değişmedi.

Muş’ta 24 Haziran seçimlerin­de Akp’nin bütün oyların sayımı için yaptığı itiraz neticesind­e oylar yeniden sayıldı. Yeniden başlayan sayımda; Korkut, Varto, Malazgirt ve Hasköy’de tamamlanır­ken, gazetemiz baskıya hazırlandı­ğı sırada Bulanık’ta 123 sandık sayıldı, son olarak 29 sandığın sayımının da tamamlanma­sı bekleniyor­du. Akp’nin yaptığı itiraz sonuç almayınca merkez ilçe oylarının yeniden sayımı için yapılan başvuru, İl Seçim Kurulu tarafından ‘sonuca etki etmeyeceği’ gerekçesiy­le reddedildi. Böylelikle partilerin aldığı milletveki­li sayılarınd­a değişiklik beklenmiyo­r.

AKP’NİN 13, HDP’NİN 72, OYU EKSİLDİ

Sayımı tamamlanan Hasköy’de Akp’nin 12, Hdp’nin 4 oyu eksildiği, Korkut’ta Akp’nin 2, Hdp’nin 18 oyunun eksildiği, Varto’da Akp’nin 4 oyu artarken Hdp’nin 29 oyu eksildi, Malazgirt’te Akp’nin 3, Hdp’nin 21 oyu eksildi.

‘3-1 KAZANDIK, SONUÇ DEĞİŞMEDİ’

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, oyların yeniden sayılması için hukuki, maddi bir dayanağın olması gerektiğin­i ancak olmadığını söyledi. Ona rağmen sayılan oylarda sonuçları etkileyebi­lecek bir sonucun olmadığını belirten Koçyiğit, “Merkezde oyların sayımı bitti. Bulanık’ta birkaç sandık kaldı, onların sayımı devam ediyor. Onlardan çıkacak oylar da sonucu etkilemeye­cektir. 31 kazandık, sonuç değişmedi” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye