Evrensel Gazetesi

Biri zırhlı araçta diğeri bombardıma­nda can verdi

-

ULUDERE’YE bağlı Andaç köyünde, gözaltına alındığı köylülerle birlikte bindirildi­kleri zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Ali Ölmez’in (16) ağabeyi Macit’in de 2015 yılında F-16 savaş uçaklarını­n bombardıma­nı sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Andaç (Elemun) köyünde önceki gün, yıllardır tek geçim kaynakları olan sınır ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin bildirildi­ği Kirpi tipi zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanma­sı sonucu araçta bulunan 16 yaşındaki Ali Ölmez yaşamını yitirmişti. Söz konusu kazada, 2’si asker olmak üzere toplam 13 kişi yaralanmış­tı.

BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Kazanın hemen ardından Şırnak ve Uludere’de bulunan hastaneler­de tedavi altına alınan 11 köylüden 9’u tedavileri­nin ardından taburcu edildi. Yaralılard­an Vahit Ölmez’in tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi’nde devam edilirken, bir diğer yaralı 17 yaşındaki Kadir Ölmez’in ise Batman’daki bir hastaneye sevk edildi. Verilen bilgilere göre, Kadir Ölmez’in bir ayağının kesilme ihtimali söz konusu. Yaşamını yitirdiği kazanın akşamında köyünde defnedilen Ali Ölmez hakkında ise oldukça çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Ölmez’in ağabeyi olan Macit Ölmez de, 11 Aralık 2015 tarihinde sınır ticareti yaptıkları arkadaşı Hurşit Ölmez ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı F-16 savaş uçaklarını­n bombardıma­nı sonucu sınır hattında yaşamını yitirdi. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye