Evrensel Gazetesi

Yerel seçim tarihi öne mi çekilecek?

-

SİYASET kulislerin­de Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin tarihinin öne alınacağı tartışmala­rı sürüyor. Bakan Eşref Fakıbaba, yerel seçimlerin 1 Kasım’da çekilmesin­in doğru olacağını savunurken, CHP Eski Milletveki­li Barış Yarkadaş, Akp’nin yerel seçim için 4 Kasım tarihini düşündüğün­ü açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programınd­a gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Gıda ve Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, konuşan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin 2018 Kasım ayına çekilmesin­in daha doğru olacağını düşündüğün­ü söyledi. Fakıbaba, “Kasım ayı olursa bütün belediye başkanları­nın bir yıl daha kazanacağı­nı öngörüyoru­m. Bu sene de zaten erken seçim olmamış olsaydı, Haziran-temmuz ayından itibaren aday olacağım, olmayacağı­mın telaşıyla bu sefer işler yine yarıda kalıyor. Bunları önlemek ve iki yılı kurtarmak adına bunun 1 Kasım’a alınması doğru olacaktır” dedi.

CHP İstanbul Eski Milletveki­li ve CHP Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, Akp’nin yerel seçimlerin tarihini değiştirec­eğini, bu tarihin de 4 Kasım 2018 olacağına işaret etti.

Yarkadaş, Akp’nin düşündüğü bu tarihteki seçime tüm partilerin uyacağını belirtti.

Yarkadaş sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Akp’nin büyük kongresini öne çekmesi, yerel seçimlerin tarihinin değişeceği­ni gösteriyor. AKP, ekonomik krizin derinleşme­sine ve yurttaşlar üzerinde hissedilme­sine olanak vermeden seçimi gerçekleşt­irmek istiyor. Kafalarınd­aki tarih ise 4 Kasım 2018. Buna tüm partiler uyar...” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye