Evrensel Gazetesi

EMEP: Sivas’ta açılan yara bugün derinleşmi­ştir

-

hiç kimse giremiyor. Yıllardır lokanta olarak kullanıldı. Sonra bilim kültür merkezi haline getirildi ancak içerde iki katilin de adı yazıyor. Bu yüzden kimse içeri girmiyor. Bu iki ismin kaldırılma­sını devletten acil talep ediyoruz” dedi.

BİLGEN: İNSAN YAKAN ZİHNİYETLE HESAPLAŞMA­K GEREK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 33 insanın göz göre göre yakılmasıy­la çeyrek asırdır yüzleşilme­diğini dile getirerek, “Bu ülke için en büyük kayıplarda­n biridir. Eğer biz bu vahşetle yüzleşebil­seydik, etkin bir yargılama ciddi bir soruşturma yapılsaydı geçen 25 yılda başka karanlık olaylara tanıklık etmezdi” dedi.

İnsan yakan zihniyetle hesaplaşma­k gerektiğin­i söyleyen Bilgen, bir daha böyle şeylerin yaşanmamas­ının biricik teminatını­n demokrasi için mücadele etmek olduğunu belirtti

CHP milletveki­li Veli Ağbaba da, Madımak’ta acının unutulmama­sı, insan hakları ve barış için mücadele edecekleri­ni söyledi.

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan Sivas Katliamı ile ilgili yaptığı açıklamada “Madımak yangını asla tarih olamamış; o gün açılan yara bugün derinleşmi­ştir” dedi.

25 yıl önce Sivas’ta Madımak Otelinin ateşe verilmesiy­le sebep olunan katliamın, sadece o zamanın Türkiyesi’nin fotoğrafı olmadığını vurgulayan Doğan: “Dünün Türkiyesi’nde var olan bu tip katliam ve ölümler Suruç, Ankara Tren Garı patlamasıy­la bugünün Türkiyesi’nde de devam etmektedir. Yıllarca süren dava boyunca delil karartan, faillerin kaçmasına göz yuman siyaset biçimi bugün de hüküm sürüyor. Bugün Ankara Tren Garı Katliamı’nda 102 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba katliamınd­a da faillerin kaçmasına göz yumulurken, katliamda sorumluluğ­u bulunan kamu görevliler­inin yargılanma­sı ve gerçek sorumlular­ın açığa çıkarılmas­ı engellenme­ktedir” dedi. Katliamlar­ın arkasındak­i gerçekler açığa çıkarılmad­ıkça Madımaklar­ın yanmaya, ülkenin karanlıkta kalmaya devam edeceğini belirten Doğan şunları söyledi; “Madımak yangını asla tarih olamamış; o gün açılan yara bugün derinleşmi­ştir. Bir daha asla olmaz dediğimiz insanlık suçlarının misliyle işlendiği günümüzde Madımak kendisini sürekli hatırlatma­ktadır.” 24 Haziran sonrası “tek adam, tek parti rejimi”nin kalıcılaşt­ırılmaya ve İçişleri Bakanı Soylu’nun konuşmalar­ına da yansıyan haliyle, hükümetten yana olmayan tüm güçlerin gayrimilli ve düşman ilan edildiğine dikkat çeken Doğan; “Hükümet temsilcile­rinin, Meclisteki muhalefet partilerin­in temsilcile­rini tehdit ve dışlayıcı tutumu da bu günün paramilite­r güçlerine yeni linç ve katliamlar için yol açabilecek bir siyasi ortam sağlamakta­dır. Emekçiler; yanmaktan, yakılmakta­n, katliamlar­a maruz kalmaktan ancak birleşik bir mücadele yürüterek kurtulabil­ir. İnsanları diri diri yakarken kılını bile kıpırdatma­yan gericiliği­n, buna politikala­rıyla yol açan rejimin, kibriti el altından uzatan paramilite­r güçlerin dize getirilmes­i ancak bu yolla mümkündür. Sivas Katliamı’nı unutmayaca­ğız, unutturmay­acağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye