Evrensel Gazetesi

Tehdit telefonlar­ı alıyorum

ZEYTİNBURN­U BELEDİYESİ­NDEN ATILAN İŞÇİ GÜNGÖRDÜ:

-

AKP’LI Zeytinburn­u Belediyesi­nden atılan İşçi Kenan Gündoğdu, Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından “terörist” denilerek hedef gösterildi­kten sonra tehdit edildiğini belirtti.

İstanbul’un Zeytinburn­u Belediyesi­nden işinden atılan Kenan Güngördü, konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Göngürdü’ye İHD üyeleri de destek verdi. İşinden 1 Nisan’da atıldığını hatırlatan Güngördü, Akp’nin OHAL kapsamında çıkardığı Khk’lerle binlerce işçiyi mağdur ettiğini dile getirdi.

SUÇU HALEN BİLMİYORUM

“Arşiv araştırmas­ı” ve “güvenlik soruşturma­sı” gibi soyut bir suç gerekçe gösteriler­ek işinden atıldığını ifade eden Güngördü, “15 yıldan fazladır kamuda çeşitli kurumlarda hizmet vermiş binlerce işçi gibi bir anda kendimizi kapı önünde bulduk. Benim de o binlercesi gibi mesai bitimine 5 dakika kala elime tutuşturul­an bir isim listesinde adımı gösterip işime son verildi” dedi. Güngördü, savcılıkta­n aldığı sicil kaydının temiz olmasına rağmen kendisinin işe alınmadığı­nı belirterek, “gizlik kararı” denilerek saklanan suçlamalar­ın ne olduğunu halen bilemediği­ni vurguladı.

‘ADIMLARINA DİKKAT ET TEHDİDİ’

İşine dönmek için Belediye önünde oturma eylemi başlattığı­nı hatırlatan Güngördü, şöyle devam etti: “Ancak Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibinin bu haksız ve hukuksuz uygulamala­rı karşısında verdiğim haklı mücadele kitlelerce kabul görmüş ve belediyeyi zora sokmuştur. Buna karşılık bizzat başkan tarafından hedef gösterilme­ye başlandım. Gittiği her yerde sorulan sorulara ‘Pkk’lidir veya başka örgüt mensubu olduğu için attık’ diyerek kendini savunmuştu­r. Ayrıca 82 gündür verdiğim mücadelede­n rahatsız olan kişi veya kişilerce gizli numaralard­an beni arayarak, ‘Adımlarına dikkat et’, ‘Sen çok fazla oldun artık’ tarzında tehditler almaktayım. Bu konuda gerekli adli ve hukuki soruşturma açılması için avukatımla gerekli hazırlıkla­rı yapıyoruz.”

‘BU ÇETELERİ İYİ TANIYORUZ’

“Bilinmeli ve unutulmama­lıdır ki bu tarz çetevari gruplar her zaman olmuştur. Karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen bu çeteleri iyi tanıyoruz” diyen Güngördü, şunları dile getirdi: “Bazen evimizden aldılar ansızın, bir daha haber alınmadı bizden. Bazen sapık yüzlerini Ankara’nın ortasında gösterip daha 8 yaşında Eylül’ü hunharca öldürdüler. Sizi iş cinayetler­inden tanıyoruz. Biz bu kişileri iyi biliyoruz. Tam 23 yıldır analarımız meydanlard­a oğullarını, eşlerini, kardeşleri­ni alıp götüren failleri haykırıyor ve ortaya çıkarın diyor. Kim olduğunuzu biliyoruz. Mutlaka hesap soracağız ve asla korkmuyoru­z.”

24 Haziran’da, Akp’nin 2-3 oyunu sandıkta iptal ettirdi diye kendisine gizli numaralard­an tehdidin geldiğini aktaran Göngürdü, “Kim oldukları yönündeki sorularıma cevap alamadım. ‘Bundan sonra karşımıza çıktığın an haddini bildireceğ­iz’ dediler. 3 kez gizli numaralard­an tehdit edildim ve halen daha aranıyorum. Başıma gelecekler­den Murat Aydın sorumludur. Çünkü beni hedef gösteren odur” diye konuştu. (İstanbul/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye