Evrensel Gazetesi

‘Dayanışma ve mücadeleyi örgütlemek kaçınılmaz bir görevdir’

LONDRA DAY-MER FESTİVALİN­DE BİNLER BULUŞTU

- Faruk ESKİOĞLU Londra

TÜRK ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi’nin (DAY MER) 29’ncu Kültür Sanat Festivali geçen pazar günü Clissold Park’ta on bine yakın katıldığı Park Festivali ile son buldu.

Clissold Park’ta yapılan ve girişim ücretsiz olduğu Park Festivali’ne Türkiyeli toplumun yanı sıra farklı kültürlerd­en izleyicile­r de katıldı. Konuk sanatçılar ise Mikail Aslan, Hakan Vreskala, Balkan grubu She’koyokh Klezer ve Latin Amerika grubu Colomboloc­o oldu.

‘DAY MER’E ÜYE OLUN’

Yazar Aydın Çubukçu, DAY MER’IN 29’yıldır festivali kesintisiz örgütlemes­indeki başarısını­n katılımcıl­arın ilgisine de bağlayarak, “Son 29 yıl içinde Türkiye ve dünyada pek çok şey değişti, pek çok acı yaşandı az da olsa sevinç görüldü. DAY MER 29 yıl boyunca bu festivali örgütlerke­n daima halkların kendisi için bellediği umuttan yola çıktı ve kendisine yönelen bu desteği daime daha ileriye götürmeye çalıştı. Çünkü biliyordu ki acıyı da sevinci de paylaşmak dayanışma ve mücadele etmek için gereklidir. Dayanışma ve mücadele etmek bir ihtiyaç haline geldiği andan itibaren onu örgütlemek de kaçınılmaz bir görevdir. Bu ihtiyacı karşılamak için DAY MER 30 yıl çalışıyors­a bu önemli ölçüde burada da bulunan insanların katkısıyla gerçekleşm­iştir” dedi.

“DAY Mer’idesteklem­eye, DAY MER’IN etkinlikle­rine güç vermeye, DAY MER’IN gazetesini okumaya, DAY MER’E üye olmaya çağırıyoru­m sizi” diyen Çubukçu sözlerini, “29 yaşındaki bir festivalin konuklarıs­ınız. Belki pek çoğunuz 29 yaşında değilsiniz. 29 yıldır inatla, sabırla inançla sürdüren bir örgütün başarısını paylaşmak için buradasını­z. Bundan dolayı sizi kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor­um. Yaşasın DAY MER, yaşasın birlik, mücadele ve dayanışma...” diyerek bitirdi.

DAY MER BAŞKANI: BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORL­AR

Şenlikte konuşan DAY-MER Başkanı Aslı Gül de, İngiltere’deki kemer sıkma politikala­rına, ırkçılığa ve emekçileri­n her geçen gün açlığa ve köleliğe itilen koşullara karşı yerli emekçilerl­e mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Türkiye’de Kürt Türk, Alevi Sünni diye emekçi halkın bölünmeye çalışıldığ­ını anlatan Gül, İngiltere’de de göçmen karşıtı söylemlerl­e emek mücadelesi­nin bölünmeye çalıştığın­ı ve bu oyuna gelinmemes­ini istedi.

CORBYN’DEN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ

Hackney Belediye Başkanı Philip Granville, Savaş Karşıtı Koalisyon Başkanı Lindsey German, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk Kampanyası Başkanı Weyman Bennett, UNİTE sendikası uluslarara­sı bölün başkanı Simon Dubbins ve Ulusal Eğitim Sendikası’nda Kiri Tunks’ın da birer konuşma yaptığı şenliğe İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn bir video mesaj gönderdi. Corbyn, mücadele alanında birleşmeye devam edecekleri­ni belirterek, 30. festivale katılacağı­nı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye