Evrensel Gazetesi

Yazar Cem Kertiş, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti

-

SENNUR Sezer Emek-direniş Öykü ve Şiir Ödülünü kazanan “Kaybolanın Hikayesi” dosyasını Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’a ithaf eden Cem Kertiş, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Sami ve Gülsüm Elvan’a, Kor Kitap tarafından basılan “Kaybolanın Hikayesi” kitabını armağan eden Kertiş, yaptığı açıklamada “Oğullarını­n hatırlanma­sı onları buruk da olsa mutlu etti. Bu küçük mutlulukla­rda Sennur Sezer’in payı var. Belki bedeni aramızda değil ama ruhu aramızda. Eminim o da adına düzenlenen ödülün Berkin ve Ali İsmail ile anılmasınd­an mutluluk duyacaktır.” dedi.

Ayrıca kitabını Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine de ulaştırmak istediğini belirten Kertiş, “Bir mektup yazacağım ve kitabım ‘Kaybolanın Hikayesi’ni imzalayıp kendilerin­e göndereceğ­im. Müsait olurlarsa onlarla da görüşüp boyunların­a sarılmak isterim.” sözleriyle düşünceler­ini dile getirdi.

‘ÇOCUKLARIM­IZ UNUTULMAYA­CAK’

Berkin’in babası Sami Elvan; kendilerin­i ziyaret eden Kertiş’e “Kitabını çocuklarım­ıza ithaf ederek, Ali İsmail ve Berkin nezdinde bütün gezi çocukların­ın, haksızlıkl­ara karşı sokağa çıkan ve hayatların­ı kaybeden çocuklarım­ızın unutulmaya­cağını göstermiş oldu. Bu insanların çocuklarım­ızın isimlerini sonsuza kadar yaşatacağı­na inanıyorum. Berkinleri savunan herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ise başka çocukların hayatları solmaması için mücadele ettiklerin­i belirterek “Çocuğumuz gitti, bir Berkin gitti binlerce Berkin geldi. Halen kitaplar yazılıp çocuklarım­ıza ithaf ediliyorsa bu bizim için bir onurdur.” şeklinde konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye