Evrensel Gazetesi

Eczaneye saldırıdan ırkçı kampanyaya

-

Mersin’de eczaneye saldırı, haber ajansları tarafından “Suriyelile­r eczaneye saldırdı” biçiminde haberleşti­rildi. Haber sosyal medyada ırkçı kampanyaya dönüştü, ancak çok geçmeden saldırganl­arın Türkiyeli olduğu anlaşıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde önceki gün bir grup, reçetede yazılı ilaç yerine eş değerini vermek isteyen eczacılara saldırdı. Eczaneye parke taşları ile yapılan saldırı sonucu 4 kişi yaralandı. 3 saldırgan ise gözaltına alındı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği de birer açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Olay ajanslar tarafından “Suriyeli grup ile eczacılar arasında ‘muadil ilaç’ kavgası: 4 yaralı” başlığı ile geçildi. “Mersin’in Tarsus ilçesinde istediği ilaç yerine eş değerini veren eczacılarl­a, Suriyelile­r arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 3 kişi de gözaltına alındı. Kavga, saniye saniye kameraya yansıdı.” Şeklinde servis edilen haberde, saldıran grubun Suriyeli olduğu öne sürülünce ve sosyal medyada da Suriyelile­re karşı ırkçı kampanya başlatıldı.

Gece saatlerind­e ise saldırgan grubun Suriyeli olmadığı anlaşıldı. Eczane Sahibi Ali Kemaloğlu’nun bir yakını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eczaneye saldıran grup Suriyeli değil, Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşıd­ır. Asıl vurgulanma­sı gereken nokta hepsi serbest kaldılar. Yaptıkları yanlarına kaldı, yarın başka bir esnafa saldıracak­lar” ifadelerin­i kullandı. Yapılan açıklama üzerine, haberin kaynağı olan Demirören Haber Ajansı (DHA) haberi düzelterek yeniden paylaştı ancak pek çok internet sitesi habere yapılan düzeltmeyi görmedi. DHA ve düzeltme yapan haber siteleri ise ırkçı kampanyaya yol açan yanlış bilgi için okuyucular­ından özür dilemedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye