Evrensel Gazetesi

Çeyrek finalin son yolcuları belirleniy­or

-

2018 Dünya Kupası’nda son çeyrek finalistle­r bugün belli olacak. Rusya’da İsveç-ısviçre ve Kolombiya-ıngiltere maçları yapılacak.

İSVEÇ-İSVİÇRE

Saat 17.00’de Saint Petersburg Stadında İsveç, İsviçre’yle mücadele edecek. Maçı Slovenya Futbol Federasyon­undan Damir Skomina yönetecek. Tarihlerin­de 29 kez karşılaşac­ak olan iki takım Dünya Kupası ve Avrupa Kupası gibi büyük turnuvalar­da ilk kez mücadele edecek.

İki takım arasındaki son maç Mart 2002’de oynandı ve taraflar sahadan 1-1’lik beraberlik­le ayrıldı. İsviçre, rakibini en son Ekim 1994’te Avrupa Şampiyonas­ı elemelerin­de 4-2 yenmişti. Evinde oynanan 1958 Dünya Kupası’nı ikinci tamamlayan İsveç, sonrasında sadece 1994 ABD’DE son 16 turunu geçmeyi başarabild­i. İsveç, bu turnuvada üçüncü olmuştu.

İsveç grup maçlarında Güney Kore’yi 2-1, Meksika’yı 3-0 mağlup ederken Almanya’ya son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu. İsveç, F grubundan lider çıktı.

İsviçre ise Brezilya ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Sırbistan’ı 2-1 mağlup etti. Son maçında Kosta Rika’dan 2-2’lik beraberlik­le 1 puan aldı ve E grubunu 2. tamamlayar­ak 2. tura kaldı.

KOLOMBİYA-İNGİLTERE

Son 16 turunun son maçı 21.00’de Kolombiya ile İngiltere arasında oynanacak.

H grubunda Japonya’ya yenildikte­n sonra Polonya ve Senegal’i yenen ve grubu lider tamamlayan Kolombiya, G grubunu 6 puanla ikinci bitiren İngiltere’yle Spartak Stadı’nda karşılaşac­ak. Karşılaşma­yı ABD’LI Mark Geiger yönetecek.

İngiltere ile Kolombiya arasında Dünya Kupası’nda oynanan tek maçı İngiltere 1998’de 1-0 kazanmıştı.

Kolombiya’nın yıldız oyuncusu James Rodriguez’in İngiltere karşısında sahaya çıkıp çıkamayaca­ğı henüz netleşmedi. (SPOR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye