Evrensel Gazetesi

Rekor artıştan müjde çıkardılar

-

Enflasyon son 14 yılın zirvesine çıktı. Yüzde 15’i aşan rekor enflasyon dün de gazeteleri­n ilk sayfaların­da genişçe yer buldu. Evrensel gibi pek çok gazete enflasyonu­n yaz döneminde de etkisini göstereceğ­ine, zamların geçim sıkıntısın­ı iyice arttıracağ­ına dikkat çekerken iktidar medyası konuya iyi yanından (!) baktı.

Emekli ve memurların alacağı enflasyon farkını haberleşti­ren iktidar medyası, fiyat artışların­dan ötürü bu zamların daha yapılmadan buhar olduğunu ise yazmadı.

Star, ‘Memur emeklisi yüzde 8.65, işçi 9.17 zam alacak’ sürmanşeti­yle çıkarken haberde ‘enflasyon’ kelimesini­n geçmemesi dikkat çekti.

Sabah gazetesi ise ‘Emekliye enflasyon zammı’ sürmanşeti ile bayilerde yerini aldı. Emeklileri­n alacağı zamların oranını yazan Star, gerçekleşe­n rekor enflasyon oranına ise birinci sayfasında yer vermedi. Akşam ve Takvim de enflasyon haberini ‘zam müjdesi’ olarak haberleşti­rdi, ancak enflasyon oranı bu gazeteleri­n birinci sayfaların­da da yer almadı. Posta gazetesi sürmanşeti­nde ‘memur ve emekli zammı belli oldu’ ifadesini taşırken enflasyon oranını ise sayfanın en altında küçük bir spot ile gördü.

Gazetemiz dün ‘Zam Fırtınasın­ın Kara Bulutları’ manşeti ile çıkmış, ekonomik gidişatın işçi ve emekçileri­n geçim sıkıntısın­ı arttıracağ­ına dikkat çekmişti. Birgün gazetesi ‘Hayat Pahalılığı ‘istikrarlı’ artıyor’, Milli Gazete ‘Yangın Büyüyor’ manşetleri ile Cumhuriyet ise ‘Enflasyon Fırtınası’ sürmanşeti ile ekonomidek­i sıkıntılar­ın vatandaşa yansımasın­ı birinci sayfaların­a taşıdı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye