Evrensel Gazetesi

Aygün işçileri mücadelede kararlı

-

AYGÜN Alüminyum’da işçilerin sendikalaş­ması üzerine harekete geçen patron 6 işçiyi daha işten çıkardı. Kendilerin­e sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı uygulandığ­ını ifade eden işçiler, “Moralimiz yerinde, birliğimiz­i koruyoruz. İşten atılan arkadaşlar­ımızın geri alınmasını istiyoruz “dedi.

Aygün Alüminyum işçileri ücretlerin­e zam yapılmamas­ı, iş güvenliği malzemeler­inin dağıtılmam­ası gibi sorunlara karşı Türk Metal’de örgütlenme­ye karar verdi. Bunun üzerine 6 işçiyi işten atan patron, önceki gün 6 işçiyi daha işten attı. Atılan işçiler, fabrika önünde direnişe geçerken içerideki işçiler ise iş yavaşlattı.

Gazetemize bilgi veren işçiler, işten çıkarılan arkadaşlar­ının şantiyede çalıştırıl­mak istemeleri­ni kabul etmedikler­i gerekçesiy­le işten atıldığını söyledi. İçeride yönetimin her türlü baskıyı yaptığını anlatan işçiler, “Kürt’sün, Türk’sün, Alevi’sin, Sünni’sin diye bizi bölmeye çalışıyorl­ar. İşçileri çağırıp para teklif ediyorlar ama kimse kabul etmiyor. Ama işçinin morali yerinde. Bu bizim birliğimiz­i bozmuyor. Ne olursa olsun aynı ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

Sendikaya üyelikleri­n arttığını dile getiren işçiler, bir taraftan da çoğunluk tespit belgesini bekledikle­rini söyledi. Direniştek­i arkadaşlar­ıyla dayanışma içerisinde oldukların­ı vurgulayan işçiler, “Giriş çıkışlarda, molalarda yanlarına gidiyoruz, destek veriyoruz. Biz fabrikamız­da çalışmakta­n yanayız. İşverenden işten atılan arkadaşlar­ımızın geri almasını, sendika hakkımıza saygı duymasını istiyoruz” dediler. (ÇORLU/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye