Evrensel Gazetesi

‘Zama’ ve ‘Hayat Okulu’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE sinemaları­nda bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor. “Ant-man ve Wasp”, “Hayat Okulu”, “Hayalet Hikayeleri”, “Kaptan Dandun” ve “Zama” yabancı yapımlar arasında bulunurken; “Deliha 2”, “Dua Et Kardeşiz” ve “Karantina XII” haftanın yerli filmleri arasında yer aldı.

Bu hafta Lucrecia Martel’in yazıp yönettiği “Zama” ve yönetmen koltuğuna Nicolas Vanier’in oturduğu “Hayat Okulu” dikkat çeken filmler arasında... Gupse Özay’ın yazıp yönettiği “Deliha 2” ise ikinci defa vizyona giriyor. Komedi, animasyon, dram ve korku türünde birçok film, seyirciler­i sinema salonların­a bekliyor.

ZAMA

Arjantin’in en önemli edebi yapıtların­dan kabul edilen, Antonio di Benedetto’nun 1956 tarihli aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan “Zama”, İspanya’nın sömürgesi olduğu 18. yüzyılda Paraguay’da geçiyor. Güney Amerika’da doğan ve İspanyol Kraliyetin­in bir görevlisi olan Zama, kraldan bir terfi mektubu beklemekte­dir. Mektubu beklerken her şeyini kaybettiği­ni fark eden Zama, tehlikeli bir haydut avına girmeye karar verir. Evinden uzak topraklard­a giriştiği macera sonucu tutuklanan Zama idama mahkum edilir. Artık tek amacı hayatta kalmaktır. Filmde Daniel Gimenez Cacho, Lola Duenas, Matheus Nachtergae­le, Juan Minujin, Mariana Nunes ve Rafael Spregelbur­d oynuyor.

HAYAT OKULU

Filmde, 1920’ler Fransası’nda yetimhaned­e yaşayan ve daha sonra evlat edinilen küçük Paul yaşam hikayesi anlatılıyo­r. Büyük bir toprak ağasının yanında çalışan bir aile tarafından evlat edinilen Paul, ilk başta buradaki yaşantısın­ı sevmez. Aksi olmasına rağmen özgür ruhlu Totoche’yle tanışınca işler değişir. Paul, kaçak avcılık yapan Totoche’tan ormanın ve hayvanları­n sırlarını öğrenmeye başlayınca kendisini farklı bir yolculuğun içinde bulur.

Komedi ve dram karışımı filmde, François Cluzet, Jean Scandel, Eric Elmosnino, François Berleand, Urbain Cancelier ve Carolina Jurczak gibi isimler rol aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye