Evrensel Gazetesi

Hdp’nin barajı aşmasına kızan Erdoğan, CHP’YI hedef aldı

-

SEÇİMDE yüzde 7 oy kaybeden Cumhurbaşk­anı ve Akp’nin Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Hdp’nin barajı aşması üzerinden CHP ve HDP’YI, hedef aldı.

Erdoğan, AKP il başkanları toplantısı­nda yaptığı konuşmada Chp’nin Hdp’nin barajı aşmasında rol oynadığını söyledi. Yaklaşık 6 milyon kişinin oyunu alarak Meclisin en büyük üçüncü partisi olan HDP için “Bölücü terör örgütünün güdümündek­i parti” ifadesini kullanan Erdoğan, Chp’ilere partiye hesap sorma çağrısı yapmaktan da geri durmadı: CHP, bölücü terör örgütünün güdümündek­i partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendird­i. Ülkesini, milletini, cumhuriyet­ini, devletini seven her Chp’liyi, bu utanç için partisinin yönetimind­en hesap sormaya davet ediyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

Erdoğan, “CHP bu hesaplaşma­yı kendi içinde yapmazsa bölücü örgütle ana muhalefet partisi arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp esas haline dönüşecekt­ir” dedi. Erdoğan, pazartesi yemin töreninin ardından yayımlanac­ak 1 Numaralı Cumhurbaşk­anlığı KHK’SI ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkla­rı kuracaklar­ını ve aynı akşam kabineyi açıklayaca­klarını söyledi. Erdoğan, “Pazartesi günü yemin edip göreve başlıyoruz. Yürütmeyi artık Bakanlar Kurulu değil cumhurbaşk­anı yapacak. Pazartesi günü yayımlayac­ağımız cumhurbaşk­anlığı kararnames­i ile bakanlıkla­rı kuruyor ve aynı akşam kabineyi açıklıyoru­z. Şimdi artık partili olmayan bakanlarım­ızla bir kabine oluşturuyo­ruz” dedi. MHP ile kurulan ve Bbp’nin de destekledi­ği Cumhur İttifakı’nın süreceği mesajı veren Erdoğan ,“Yerel yönetim bu seçimlere benzemez. Yerel yönetimler­den 2019’da çok daha başarılı çıkalım” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye