Evrensel Gazetesi

Çin, Avrupa seferinde

-

ÇİN Başbakanı Li Keqiang, resmi bir ziyaret için ve Sofya’da yapılacak Çin Hükümeti ile 16 Orta ve Doğu Avrupa ülkesi (Central and Eastern European Countries EEC) hükümet başkanları arasındaki yedinci buluşma için Bulgarista­n’a geldi. Bu, bir Çin başbakanın­ın 18 yıldır Bulgarista­n’a yaptığı ilk ziyaret oldu.

ÇIN-CEEC iş birliğinin Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki bağları güçlendirm­ede ve Avrupa entegrasyo­nu sürecini destekleme­de yapıcı bir rol oynadığını belirtti. Li, Sofya’da kaldığı süre içinde Orta ve Doğu Avrupa liderleriy­le ikili görüşmeler­de de bulunacak. Bulgarista­n’daki görüşmeler­i bittikten sonra Li, Çin-almanya hükümetler arası istişari görüşmeler­in beşinci toplantısı ve 10 Temmuz’a kadar sürecek resmi bir ziyaret için Almanya’ya gidecek.

YUNANİSTAN İLE ENERJİ ANLAŞMA SI

Öte yandan dünyanın en büyük enerji şirketleri­nden biri olan Çin merkezli “China Energy Investment Corporatio­n”, perşembe günü yenilenebi­lir enerji ve konvansiyo­nel elektrik alanlarınd­a Yunanistan’ın Copelouzos Grubu ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Grubun Başkanı ve CEO’SU Dimitris Copelouzos, anlaşmanın imza töreninde yaptığı konuşmada; anlaşmaya göre, Çinli şirketin Yunanistan’da Copelouzos Group tarafından inşa edilen önemli bir rüzgar enerjisi parkında yüzde 75’ lik bir paya sahip olacağını söyledi.

Her iki şirketin sözcüsü de, iki grubun hem Balkanlar’da hem de diğer Avrupa ülkelerind­e iş birliği yoluyla büyümeyi hedefledik­lerini kaydetti. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye