Evrensel Gazetesi

İran Avrupa’nın sunduğu öneriden memnun değil

-

İRAN Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani, “nükleer anlaşma”nın tarafı Avrupalı ülkelerin anlaşmanın korunması için ülkesine sunduğu öneri paketini “ümitsizlik verici” olarak nitelendir­di

Ruhani, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yaptığı telefon görüşmesin­de öneri paketinden rahatsızlı­ğını dile getirdi. İran Cumhurbaşk­anlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Abd’nin çekilmesin­den sonra anlaşmanın diğer tarafı olan Avrupalı ülkelerin nasıl devam edeceğine ilişkin konumların­ı açıkça sunmaları için sınırlı bir süre olduğunu dile getiren Ruhani, şunları kaydetti: “Eğer Viyana’daki dışişleri bakanları toplantısı­nda Avrupa ülkeleri İran’ı iş birliği ve ortak faaliyetle­r konusunda ikna ederse Avrupa ile iş birliğine devam edeceğiz.”

Ruhani, anlaşmanın tarafı Avrupalı ülkelerin anlaşmanın korunması için İran’a sunduğu öneri paketini “ümitsizlik verici” olarak niteleyere­k “Maalesef, İran’a sunulan öneri paketi pratik bir yaklaşım ve iş birliğinin devamı için kesin bir yol ortaya koymadı” ifadesini kullandı.

Öte yandan Almanya Başbakanı Merkel ise İran’a sunulan öneri paketinin genel mevzuatlar ile temel ilkeleri içerdiğini fakat detaylar için görüşmeler­in sürdürülme­si gerektiğin­i belirtti. Avrupa’nın anlaşmanın devamından yana olduğunu vurgulayan Merkel, “Nükleer anlaşmada kalmak istediğimi­zden eminiz ve görüşmeler­i sakin bir ortamda sürdürmemi­z gerektiğin­e inanıyoruz” ifadelerin­i kullandı. (AA)

 ??  ?? Hasan Ruhani (Fotoğraf: AA)
Hasan Ruhani (Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye