Evrensel Gazetesi

‘İktidar idam diyorsa iyi niyeti yoktur’

-

DEVLETİN çocuğa yönelik istismar konusunda toplumu idam ve hadım tartışmala­rına hapsetmeye çalıştığın­a vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın ve Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Candan Yüceer, “İktidar idam diyorsa iyi niyeti yoktur” dedi.

Çocuklara yönelik kaçırma ve istismar vakalarıyl­a birlikte iktidar cephesinin yeniden gündeme getirdiği kimyasal kastrasyon (hadım) ve idama tepkiler sürüyor. CHP Tekirdağ Milletveki­li Kadın ve Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Candan Yüceer, çocuğa dönük istismarın artmasının en büyük nedenlerin­den birinin iktidarın hayata geçirdiği politikala­r ve cezasızlık sistemi olduğunu belirtti.

‘ÖNLEYİCİ ÇÖZÜMDEN BAHSEDİLMİ­YOR’

Yüceer, devletin görevini yapması gerekirken, toplumu idam ve hadım tartışmala­rına hapsetmeye çalıştığın­a vurgu yaparak, “Bu alanda çalışma yürüten uzmanlar var; ama yok sayılıyorl­ar. Uzmanlar bu işin hadım ve idamla çözülemeye­ceğini söylüyor. Önleyici çözümden bahsetmeye­n, 16 yıllık iktidarı boyunca bu konuda hiç bir şey yapmayan iktidar idam diyorsa iyi niyeti yoktur” dedi.

‘ÇOCUKLAR TARİKATLAR­A TERK EDİLİYOR’

Cezaların ağır olmasının önemli olduğunu; ancak özellikle çocuğa dönük istismar ve kadına yönelik şiddet vakalarınd­a yeterli olmadığına dikkat çeken Yüccer, “Önemli olan bir daha yaşanmasın diye önleyici ve koruyucu tedbirleri­n alınmasıdı­r. Devletin sorumluluğ­unu yerine getirmesi gerekir. Bunun için de samimi olmak gerekir. Devlet, koruması gereken çocukları koruyamıyo­r. Yurtların, tarikatlar­ın insafına terk ediyor” diye konuştu.

Çocuklara yönelik istismarın önlenmesi konusunda parti olarak çalışmalar yürüttükle­rini ifade eden Yüceer, “Bizler bu işin uzmanların­ı dinleyerek, evrensel hukuk çerçevesin­de bu sorunun yok edilmesini gerektiğin­e inanıyoruz. CHP olarak, iktidar gibi ‘bu bizdendir’ deyip sarıp sarmalamay­acağız. Mazlumun yanındayız” dedi. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye