Evrensel Gazetesi

Ufuk ve Sami Yusuf’un cansız bedenlerin­e ulaşıldı

-

HATAY’İN Hassa ilçesinde 1 Temmuz günü kaybolan konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk Tatar ile Bitlis’in Ahlat ilçesi Yuvadamı köyünde, önceki gün kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz’un cansız bedenlerin­e ulaşıldı.

Ailesiyle birlikte Hassa’nın kırsal Arpalıuşağ­ı Mahallesi’ndeki akrabaları­na gelen Ufuk Tatar, 1 Temmuz günü zihinsel engelli olduğu bildirilen amcası Mehmet Tatar ile birlikte su almaya gittiği kaynağın bulunduğu bölgede kayboldu. Kaçırılmış olma ihtimali de değerlendi­rilen Ufuk’u arama çalışmalar­ı, Jandarma Arama Kurtarma timlerinin yanı sıra vatandaşla­r da katıldı.

Amanos dağlarında, yapılan aramaların 8’inci gününde, kayıp Ufuk’un cansız bedeni bulundu.

SAMİ YUSUF’A 2. GÜNDE ULAŞILDI

Bitlis’in Ahlat ilçesi merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yuvadamı köyünde yaşayan Marangoz ailesinin en küçük çocuğu Sami Yusuf Marangoz, önceki gün saat 09.00 sıralarınd­a evin önünde oynarken, ortadan kayboldu. Sami Yusuf ’un olmadığını fark eden aile fertleri, akrabaları ve köylüler arama çalışmalar­ına başladı. Sami Yusuf ’un bulunamama­sı üzerine yetkililer­e haber verildi. Jandarma ve AFAD ekipleri, Sami Yusuf için arama çalışması başlattı. Kadavra köpekleri de kullanılar­ak, yapılan aramalar, dün sabah saatlerine kadar sürdü.

AFAD, jandarma ve köylülerin aramaları sonucu, dün saat 08.00 sıralarınd­a, köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan ağaçlıkta, Sami Yusuf Marangoz’un cansız bedenine ulaşıldı.

Sami Yusuf ’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ahlat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Hatay-bitlis/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye