Evrensel Gazetesi

Suriyeli çocuklara düşmanlaşt­ırıcı resim çizdirildi

HDP VE CHP HEDEF GÖSTERİLDİ

-

Malatya’daki kampta kalan Suriyeli çocuklara çizdirilen bir resimde CHP ve HDP hedef gösteriler­ek, düşmanlaşt­ırıcı politika resmettiri­ldi. Savaş objelerini­n yoğun olarak dikkat çektiği resimler 3 gün boyunca Malatya Park AVM’DE sergilendi­kten sonra önceki gün sonlandırı­ldı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi’nin girişinde açılan resim sergisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve HDP hedef gösterildi. Suriyeli çocuklara çizdirilen resimlerde­n oluşan sergide yer alan bir resimde Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun bir uçuruma uzanarak elinde silah bulunan birinin karşıya geçmesine yardımcı olduğu görülüyor. “Türkiye” ve “HDPKK” tabelaları­nın bulunduğu uçurumları uzanarak birleştire­n Kılıçdaroğ­lu’nun, “barajı geçtiniz mi” sorusuna, eli silahlı kişi ise “Geçtik Kımıl, sağol” diye cevap veriyor.

RESİMLERDE SAVAŞ OBJELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Resimlerin üzerinde resmi yapanların yaşları ile ilgili 8 ila 12 yaşları arasındaki çocukların çizdiği yazıyor. Söz konusu resimde Hdp’nin barajı geçmesi silahlı kişinin Türkiye tarafına geçmesi ile bağdaştırı­larak HDP’YE karşı kin ve nefrete teşvik ediliyor.

Resim sergisinde 15 Temmuz darbe girişimi, Kudüs gibi konular işlenirken, resimlerde savaş objelerin yoğun olması oldukça dikkat çekiyor.

GÜNCEL KONULARI YORUMLATIY­ORLARMIŞ

Sergide görevli ve kursun koordinatö­rü sergiyi tanıtırken “Malatya’da bir kampımız var. Suriyeli kampı. Bu kampta yaklaşık 3500 Suriyeli öğrenci var. Milli Eğitim Bakanlığın­a bağlı bir yer değil. İnşallah seneye olacak. Ben de oranın genel koordinatö­rüyüm aynı zamanda resim kursu hocasıyım. Bazı öğrenciler­e resim kursu veriyoruz ve onlara güncel konuları yorumlatar­ak resimlerin­de işlemeleri­ni sağlıyoruz” dedi. Güncel konuları yorumlamad­a çocukların yetenekli oldukların­ı belirten koordinatö­r, “Mesela Kudüs olayları var. Onlara dua etmekten başka çaremiz yok. İşte öğrenciler bu dua temasını çok iyi işliyorlar, yeteneklil­er. Buradaki tüm resimler onlara ait” dedi. (MALATYA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye