Evrensel Gazetesi

Mardin doğal bir film platosuna dönüştü

-

DANTEL gibi işlenmiş taş konakları ve tescilli yapılarıyl­a açık hava müzesini andıran Mardin, film, dizi, klip ve belgesel çekimlerin­e ev sahipliği yapıyor. Farklı din, dil ve kültürden insanların yıllarca bir arada kardeşçe yaşadığı Mardin, son dönemde film, dizi ve belgesel çekmek isteyen yapımcılar­ın yeniden gözdesi haline geldi. Farklı medeniyetl­ere ait çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Mardin, yönetmenle­rin yoğun ilgisi dolayısıyl­a adeta doğal film platosuna dönüştü.

‘ROMA’DAN DAHA GÜZEL’

“Bir Dilek Tut” filminin yönetmeni Meta Akkuş yaklaşık 50 kişilik bir ekiple Mardin’de film çekimlerin­e başladıkla­rını söyledi. Kentin sahip olduğu değerlerin önemine işaret eden Akkuş, “O kadar güzel resim veriyor ki inanılmaz. Böyle tarihi ve farklı dinlerin bir araya geldiği mekanları başka nerede bulabiliri­z? Roma’dan daha güzel burası.” dedi.

Çekimini yaptıkları filmin aralık ayında vizyona girmesini hedefledik­lerini belirten Akkuş, şunları kaydetti: “Olumsuz algıların anlatıldığ­ı bir film değil. O tabuları, alışılmış Mardin filmlerini kırıyor. Kostümleri­miz, dekorumuz, tasarımlar­ımız tamamıyla farklı. Çektiğimiz film bittiğinde Mardin’i gören herkes Mardin’e daha fazla ilgi duyacak. Burada inanılmaz mekanlar var. Buradaki herkes bize yardım ediyor. İnanılmaz güzeller. Bütün Mardin el ele vermiş bize yardım ediyor, herkes elinden geleni yapıyor.”

‘ŞARKI VE TÜRKÜLERİ BİRLİKTE SÖYLEYELİM’

Oyuncu Altan Erkekli farklı dil ve dinlerden

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye