Evrensel Gazetesi

‘Kendilerin­e iyi bakmışlar’

-

Tayland’ın kuzeyindek­i Çiang Rai eyaletinde, takım olarak ziyaret ettikleri mağara kompleksin­in girişinin sel sularıyla kapanmasın­ın ardından içerde mahsur kalan ve günler süren operasyonu­n ardından kurtarılan 12 futbolcu çocuk ve antrenörle­rinin sağlık durumların­ın iyi olduğu belirtildi.

‘AÇ KALMIŞLAR ANCAK SU BULABİLMİŞ­LER’

Halk Sağlığı Müfettişi Thongchai Lertwilair­atanapong, çocukların ve antrenörün mağarada mahsur kaldıkları iki haftalık sürede aç kaldıkları­nı ancak su bulabildik­lerini ve “Kendilerin­e iyi baktıkları­nı” söyledi.

HAFİF AKCİĞER ENFEKSİYON­U GÖRÜLDÜ

Mağaradan damlayan yağmur sularını içebildikl­eri için susuz kalmayan çocukların açlık nedeniyle ortalama 2’şer kilo kaybettikl­erini ifade eden Thongchai, dün çıkarılan 4 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörde hafif akciğer enfeksiyon­u tespit edildiğini, ilk gruptaki 2 çocukta da aynı rahatsızlı­ğa rastlandığ­ını, bu durumdaki hastalara 7 gün ilaç tedavisi uygulanaca­ğını bildirdi.

‘ÖLEN DALGICA MİNNET’

Tayland Başabakanı Prayuth Çan-oça, televizyon­dan yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonu­na katılanlar ile yurt içinden ve yurt dışından moral destek veren herkese teşekkür etti. Kurtarma çalışmalar­ında oksijen tüplerini yenilerken hayatını kaybeden Eski Deniz Komandosu Saman Kunan’ı anan Prayuth, “Onuru, fedakarlığ­ı ve hatırası her zaman kalplerimi­zde yaşayacak.” dedi. (AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye