Evrensel Gazetesi

Lise tercihleri için son gün

-

2 TEMMUZ’DA başlayan liselere yerleştirm­e tercihleri bugün sona erecek.

MEB tarafından, adrese dayalı sistemle ve merkezi sınavla öğrenci alacak liseler ile pansiyonlu okullar için 2 Temmuz’da alınmaya başlanan tercihler, bugün saat 17.00’de sona erecek. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşemey­en yüzde 90 oranında 8’inci sınıf öğrencisi, adrese dayalı sisteme göre yerleşecek.

Merkezi yerleştirm­e, sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerini­n Anadolu teknik programlar­ına, tercihler doğrultusu­nda merkezi sınav puanı üstünlüğün­e göre yapılacak.

Yerel yerleştirm­e ise okulların türü, kontenjanı, bulundukla­rı yere göre oluşturula­n ortaöğreti­m kayıt alanı ile öğrenciler­in ikamet adresleri, ortaokulla­rı, tercih öncelikler­i, okul başarı puanları, devamlılık ve yaş kriterleri göz önünde tutularak gerçekleşt­irilecek.

SONUÇLAR 30 TEMMUZ’DA

Yerleştirm­e sonuçları ve boş kontenjanl­ar, 30 Temmuz’da açıklanaca­k. Nakil tercih başvurular­ının ilki 6-10 Ağustos’ta, ikincisi 13-17 Ağustos’ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos’ta, dördüncüsü 3-6 Eylül’de yapılacak. Yatılılık başvurular­ı, 10-14 Eylül’de okul ve kurumlarca alınacak. Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirm­e iş ve işlemleri ile öğrenciler­in okullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00’ye kadar tamamlanac­ak. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye