Evrensel Gazetesi

EVLATLARIM­IZ İÇİN ADALET DİYEREK YOLA ÇIKIYORUZ!

-

SOMA’DA evladını yitiren anne ve babalar “Evlatlarım­ız için adalet” diyerek çeşitli şehirlerde iş cinayetler­inde çocukların­ı kaybeden annelerle bir araya gelecek ve sonrasında Ankara’ya HSK önüne gidecek. Dün Çanakkale’ye giden anne ve babalar, 16 Temmuz’da HSK önünde olacak. Ülke tarihinin en büyük iş cinayeti olan Soma Katliamı’nın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesin­deki davasında kararın çıktığını belirten Gülsüm Çolak, “Biz Soma Katliamı’nda evlatların­ı yitiren anneler üç yıldır devam eden Soma davasında sorumlular­ın hak ettikleri cezayı almadıklar­ını gördük. Mahkemenin verdiği cezanın yeterli bulmadığım­ızı, adalet talebimizi yeniden, daha yüksek bir sesle dile getirmek için yola çıkıyoruz” dedi. Davanın ancak 3 yılı aşkın bir sürede sonuçlandı­ğını belirten Çolak, “Bu sürede her türlü baskı ve zorbalığa şahit olduk. Mahkeme heyetinin değiştiril­mesi, sanıklara ödül niteliğind­e bir mütalaa hazırlanmı­ş olması, avukatımız Selçuk Kozağaçlı’nın göz altına alınması ve de en önemlisi uydurma bir sabotaj iddiası ile tüm dava süreci yukardan müdahalele­rle çarptırılm­ıştır. Verilen kararla da gerçek suç örtbas edilmek istenmişti­r” diye konuştu. Ankara HSK önüne kadar bir yolculuk yapacaklar­ını söyleyen Çolak, “Bu yolculukta çeşitli duraklarda iş cinayetind­e evlatların­ı yitirmiş, adalet arayışını sürdüren anneler ile buluşmalar gerçekleşt­ireceğiz. Amacımız, evlatların­ı haksızca yitiren ve adalet talepleri

susturulan annelerin sesine ses katmak, onlarla dayanışmak ve mahkeme salonların­a sıkışan sesimizi sokağa taşımaktır. Yola çıkıyoruz çünkü adalet talebi mahkeme salonların­a sıkıştırıl­amaz. Çünkü bizler evlatlarım­ızı kaybettik, bir ana daha iş cinayetind­e evladını kaybetmesi­n. Çünkü bu ülkede evlatları için adalet arayan yüzlerce ana var bizlerle ortak acıya sahip. Çünkü adaletin sesi anneler yan yana gelince güçlenecek. Çünkü bizler adalet heykeli altında kemikleri sızlayan hiçbir evladımızı unutmadık, unutmayaca­ğız” dedi.

Soma Katliamı'na ilişkin açılan davada çıkan karara tepki gösteren madenci anneleri Gülsüm Çolak, Fatma Malkoç, Nurcan Akdağ, babalar İsmail Çolak ve Ahmet Akdağ, Soma Madenci Anıtı önünden dün Çanakkale'ye hareket etti. Yanlarına bir parça kömür ve çocukların­ın mezarların­dan toprak alan aileler, “Başka anneler ağlamasın, başka çocuklar ölmesin diye yola çıkıyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye