Evrensel Gazetesi

‘KARAR TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK’

-

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve HDP Muş Milletveki­li Gülistan Kılıç ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı HDP Ağrı Milletveki­li Berdan Öztürk Güven’in tahliye edilmemesi­ni Ma’dan Özgür Paksoy’a değerlendi­rdi.

HDK Eş Sözcüsü ve HDP Muş Milletveki­li Gülistan Kılıç Koçyiğit, mahkemenin Güven hakkında verdiği tutukluluk halinin devamı kararına tepki gösterdi. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesin­in Güven hakkında daha önce verdiği kararı inkar ettiğini ifade eden Koçyiğit, kararın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Güven’in milletveki­li seçilmesiy­le birlikte yargılaman­ın durdurulma­sı yönünde karar verilmesi gerektiğin­in altını çizen Koçyiğit, şunları söyledi: “Uzun süredir ülkede hukuk, iktidarın oyuncağı haline dönüştü. Hukuk iktidarın toplumu terbiye etme aracı haline dönüştü. Bağımsız ve tarafsız bir yargıdan söz etmek mümkün değil. Karar ne vicdana ne ahlaka uygun değil.”

‘MAHKEMELER TİYATROYA DÖNDÜ’

DTK Eş Başkanı HDP Ağrı Milletveki­li Berdan Öztürk de, mahkemenin Güven hakkında verdiği kararın siyasi baskı sonucu olduğunu ifade etti. Öztürk, şöyle devam etti: “Türkiye’de hukuk ve adalet kalmadı. Mahkemeler­in verdiği kararlar siyasidir. Leyla Güven de herhangi bir talepte bulunmadı ve hukuki bir karar verilmesin­i istedi.” Güven’in Anayasa’ya göre tahliye edilmesi gerektiğin­e işaret eden Öztürk, “Mahkemeler tiyatroya döndü. 1990’lı yıllarda bile Anayasa’ya riayet ediliyordu. Ancak bugün Anayasa’ya riayet edilmiyor. Sırtlarını Saray’a dayamışlar” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Bedran Öztürk Gülistan Kılıç Koçyiğit
Bedran Öztürk Gülistan Kılıç Koçyiğit

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye