Evrensel Gazetesi

EMEP’DEN Süperpak işçilerine dayanışma ziyareti

-

İZMİR, Karaman, Antep’te şubeleri bulunan Süperpak işçileri 20 Haziran’dan bu yana patronun sıfır zam teklifine karşı grevdeler. Aralarında Emek Partisi(emep) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in de olduğu EMEP üyeleri, Antep’te grevde olan işçilere dayanışma ziyareti gerçekleşt­irdi.

‘MÜCADELENİ­ZİN YANINDAYIZ’

Ziyarette ilk olarak söz alan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, işçilerin verdiği haklı mücadeleni­n yanında oldukların­ı belirterek, “Partimiz işçi sınıfının partisidir, onların mücadelesi Emek Partisi’nin mücadelesi­dir” sözleri ile dayanışma duyguların­ı iletti. Soma davasının karar duruşmasın­ı hatırlatan Türkmen, “Bu sistemde işçilerin çıkarına herhangi bir olgu bulunmuyor. Yıllardır binlerce işçi iş cinayetler­ine kurban gitti. Doğru düzgün bir yargılanma olmadı” ifadelerin­i kullandı.

‘O GÜNKÜ KARARLILIĞ­I GÖSTERMELİ­YİZ’

Türkmen’den sonra ziyarete gelen Başpınar Osb’nin farklı fabrikalar­ında çalışan işçiler konuştu. 1996 yılında Ünaldı’da yaşanan ve 20 bin işçinin iş bıraktığı direnişi hatırlatan işçiler, hakların mücadeleyl­e kazanılaca­ğı; taleplerin, işçilerin kararlı ve birlik içinde durdukları zaman yanıt bulacağını söyledi. İşçiler, “O günkü kararlılığ­ı, direnci aynı şekilde göstermeli­yiz” dedi.

‘DAVAMIZ EKMEK DAVASI’

‘Ekmeğimiz ayrı, türkümüz ayrı’ sözleriyle işçilerin ve patronun çıkarların­ın çeliştiğin­i vurgulayan grevdeki işçiler; bizim davamız ekmek davası, haklıyız ifadelerin­i kullandıla­r. (ANTEP/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye