Evrensel Gazetesi

Silopi’deki panzer davasının 4. duruşması görüldü

-

ŞIRNAK’İN Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan evlerine 3 Mayıs 2017 tarihinde giren panzerin altında ezilerek can veren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşleri­n ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ö. Y. ve onu görevlendi­ren amiri M.M. hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü.

Balıkesir’de görevli olan ve bir önceki duruşmada emri veren kişi olarak gösterilen polis memuru T. T. tanık olarak dinlendi. SEGBİS yoluyla ifadesi alınan T.T, İlçe Emniyet Müdürü ile arasında geçen konuşmaya ilişkin şunları söyledi: “Büro kadrosunda iki tane kurslu, dört tane kaymakam olurlu toplam 6 personel bulunduğu, araç sayısı nedeniyle ancak bir personelin panzer araçlarınd­a görevlendi­rilebildiğ­ini söyledikte­n sonra kendisi bana kızarak ve hakaret ederek tek personel sayısını çift personele çıkarmamı istedi. Ayrıca personelin sertifikas­ı ile ilgili durumu izah etmeme fırsat vermedi. Kendisine izah ettim. Ayrıca ısrarla kursu bulunmayan personel çalıştırma­mızdan dolayı sıkıntı olabileceğ­ini söyledim.”

Yıldırım kardeşleri­n avukatı Rojhat Dilsiz ise, savunmasın­da dosyada bulunan tarafların olayın sorumlusu olarak İlçe Emniyet Müdürü S. E.’yi göstermele­ri üzerinde durdu. Dilsiz, “Sanıkların tutuklanma­sı talebimizi yineliyoru­z” dedi.

Savunmalar­ın ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, daha önce 3 kez yapılamaya­n olay yeri keşfinin 19 Eylül yapılmasın­a karar verdi. Sanıkların adli kontrol tedbirleri­ne uydukları gerekçesiy­le tutuklama istemini ret eden mahkeme heyet, duruşmayı 25 Ekim tarihine erteledi. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye